18. april 2024
FestivalKonsertNyheter

En spennende uke for proggen

Last Updated on: 27th oktober 2017, 07:07 pm

Oktober vil gå ut med et pang, og november begynner med fyrverkeri for proggere. De kommende åtte dagene kan by på et vell av gode band og musikkopplevelser, både i Oslo og i Haugesund.

[dropcap]A[/dropcap]llerede i morgen er det duket for det som er i ferd med å bli en tradisjon i høstmørket i Oslo, nemlig Progtober. To meget spennende band, som begge hører til det ypperste norsk rock kan by på, står på scenen på Gamla i Oslo.

Gentle Knife

Progkollektivet Gentle Knife trenger neppe noen nærmere introduksjon. Med to meget solide album bak seg, som begge har fått strålende kritikker både i norsk og utenlandsk presse, er det et band med selvtillit, spilleglede og ikke minst originalitet og særpreg (og en småjoggende vokalist…), som entrer scenen først på lørdagskvelden.

Fatal Fusion

Fatal Fusion har ett album mer under beltet, og har bena solid plantet i 70-tallets symfoniske rock, med sitt eget lille dryss av særpreg og originalitet, ikke minst tekst- og temamessig. Et mektig band som høres ut som om de er flere på scenen enn de egentlig er.

Begge band utmerker seg med å være gode liveband og ha et imponerende godt låtutvalg, så det er duket for en gedigen konsertopplevelse når disse to setter i gang på Gamla.

Rosinen i pølsa er også at Gentle Knife vil offentliggjøre hvem de skal dele scenen med når de skal spille på Progbotn-arrangementet på Kolben i april neste år. Selvsagt vil du kunne lese det her i Prognytt etterhvert også, men du får vite det først hvis du tropper opp på konserten på lørdag!

Dette blir en perfekt opptakt til den som nå er i ferd med å bli høstens store happening for norske proggere (og flere som kommer fra utlandet også!) i Haugesund, nemlig Haugaland Progogrock-festival. festivalen slår på stortromma i sitt femårs-jubileum og byr på både veteraner og legender og up-and-coming progband.

Ruphus og David Cross Band tilhører den første kategorien mens band som Ring Van Möbius og Novocaine kommer i sistnevnte kategori. Da tillater jeg meg å putte Magic Pie, Fatal Fusion blant de etablerte, mens Gentle Knife med sine to album banker på. Jepp, Begge bandene fra denne lørdagen blir å finne på scenen på Høvleriet i Haugesund uka etter.

Fatal Fusion rekker til og med en avstikker i Stavanger for en konsert der før de drar tilbake til Østlandet.

Til uka kommer vi til å presentere nærmere bandene som skal spille i Haugesund, for vi har ikke nevnt hverken Seven Impale, Shaman Elephant, Det Skandaløse Orkester eller Fengande Spetakkel!

Men i morgen altså: Progtober med Gentle Knife og Fatal Fusion! Billetter kjøpes her!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.