Prognytt

Uriah Heep klar for Norge igjen

Per-Helge Berg 19. april 2017 Nyheter

Veteranene i Uriah Heep er klar for Norge igjen. I sommer er tre spillesteder plottet inn: Brønnøysund (!), Oslo og Kristiansand (Ravnedalen).

Første opptreden skjer på Rootsfestivalen i Brønnøysund 14. juli. Dagen etter er det Rockefeller i Oslo som står for tur, mens siste spillejobb blir i Kristiansand (festivalen Ravnedalen live)  22. juli ifølge bandets egen hjemmeside.

Bandet startet opp i 1969 og utga albumet «Very ‘eavy … Very ‘umble» året etter. Siden har platesalget rundet 30 millioner totalt.

Albumet «Demons and Wizards» fra 1972 markerte et stort gjennombrudd for gruppa – som har hatt store hiter med låter som «Easy Livin’», «Lady in Black» og «July Morning», for å nevne noen. Så langt har de sluppet 25 studioalbum og i 2014 kom bandets så langt siste: «Outsider».

Av den nåværende besetningen er det bare gitaristen Mick Box som er igjen av orginalbesetningen fra 1969, mens med fartstid far 1986 er vel keyboardisten Phil Lanzon og vokalisten Bernie Shaw også som veteraner å regne. De øvrige medlemmene i 2017-utgaven er  Russel Gilbrook (trommer) og Dave Rimmer (bass).

 

Facebook Comments

Like this Article? Share it!

About The Author

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.