5. desember 2023
Pressemeldinger

Dimmu Borgir og Kringkastingsorkesteret slipper nytt album

Last Updated on: 24th mai 2017, 04:37 pm

Hele syv år er gått siden det verdenskjente bandet Dimmu Borgir slapp sin siste utgivelse. 2017 er året hvor de igjen skal vise verden hvorfor norsk black metal sitter på tronen. Fredag 28. april slipper Dimmu Borgir live-albumet ”Forces of the Northern Night” og tar oss tilbake til 2011 og den episke konserten med KORK i et fullsatt og jublende Oslo Spektrum.

[dropcap]D[/dropcap]en norske svartmetallgiganten Dimmu Borgir kryper ut fra det dypeste mørket for å markere 2017 som året for deres storslagne tilbakekomst til musikkverden. Det norske symfoniske svartmetall-bandet har siden deres første utgivelse i 1993 tatt verden med storm og aldri vært redde for å tenke stort. Nå gjør de det igjen.

Fredag 28. april gir de ut sin første albumutgivelse på 7 år. «Forces of the Northern Night» er et live-album og DVD/Blu-ray som kommer i en rekke forskjellige formater og innpakninger. Ikke bare vil man kunne nyte den storslagne og sagnomsuste konserten i Oslo Spektrum med Kringkastingsorkesteret, men man vil også få muligheten til å se og høre konserten fra Wacken Open Air i 2012, hvor de hadde nesten 100 musikere med seg på scenen, på verdens største metalfestival.

Dimmu Borgir startet karrieren som pionerer innen svartmetallsjangeren og har vært kjent som Norges fremste kultureksport med flere millioner solgte plater verden over. Likeledes har de aldri vært redde for å utfordre publikummet sitt og hele veien ta musikken et steg videre.

– Det var mange som sperret opp øynene og ikke trodde på oss da vi annonserte at vi skulle gjøre et storslagent samarbeid med Kringkastingsorkesteret og kammerkoret Schola Cantorum. Vi har alltid hatt symfoniske elementer i musikken vår så det var et høydepunkt å kunne gi publikum opplevelsen av Dimmu Borgir med fullt orkester og kor, forklarer gitarist Sven Atle «Silenoz» Kopperud.

Live-albumet og DVD’en ”Forces of the Northern Night” gir oss muligheten til å tre inn i en tidsmaskin og reise tilbake til den legendariske konserten med KORK og den unike opptredenen på Wacken Open Air. Låtene som blir fremført ved disse to konsertene er hentet fra hele diskografien til bandet og byr på smakebiter fra de siste 24 årene med svartmetall-magi. Så gjør deg klar for tre timer med ekte symfonisk black metal slik bare Dimmu Borgir kan, tilbudt på et bredt utvalg av formater.

Slippet av «Forces of the Northern Night» er bare første steg. Bandet er også i studio om dagen og vil slippe sitt neste studioalbum i løpet av senhøsten 2017.

Utgivelsen «Forces Of The Northern Night» vil være tilgjengelig i flere formater som inkluderer 2CD DigiPack, DVD DigiBook, Blu-ray, Earbook og vinyl. Utgivelsen slippes fredag 28. april.

Kilde: Pressemelding fra plateselskapet/management (ikke redaksjonelt behandlet)

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.

Legg igjen en kommentar