17. april 2024
Nyheter

Debuten klar for Astrosaur

Last Updated on: 29th april 2017, 01:47 am

Noen har nok allerede kjennskap til trioen Astrosaur etter utgivelsen av den digitale singelen “Yugen” tidligere i år. Nå er instrumentalistene klare med sitt første album.

[dropcap]M[/dropcap]usikalsk sett befinner Astrosaur seg i et landskap på grensen mellom prog, rock, jazz og fusion. Noen kaller det for instrumental post-rock eller stonerrock.

Plateselskapet selv skriver at musikken til Astrosaur kan beskrives som en blanding av prog-, stoner-, og jazzrock. Vi liker også å slenge på benevnelser som doom og post-rock. Besetningsformatet går under navnet power-trio, og det hele skjer altså uten vokaler.

Bandet har nemlig etter eget utsagn bestemt seg for å holde seg til instrumentaler og ikke ha med noen vokalist fordi med en vokalist blir oppmerksomheten gjerne først og fremst rettet mot sangeren, ikke resten av bandet.

-Uansett hvordan man organiserer et band, vil vokalisten alltid være den som får mest oppmerksomhet. Det slår aldri feil. Instrumentalistenes viktigste rolle er å backe vokalisten og aldri komme i veien for tekst og melodi. Det ville vi ikke ha noe av i Astrosaur. Vi ville ha et band hvor alle medlemmer er likestilte og hvor musikken kan snakke for seg selv, så vi ville ikke ha en diva. I Astrosaur kan vi alle være divaer, heter det i en pressemelding fra bandet.

De tre medlemmene, Eirik Kråkenes (gitar), Steinar Glas (bass) og Jonatan Eikum (trommer) er alle musikkutdannet ved Musikkonservatoriet ved Høgskiolen i Agder i Kristiansand, men bandet har base i  Oslo.

De har en god del erfaring fra andre musikalske prosjekter som blant annnet Einar Stray Orchestra, Leprous, Heigh Chief, Mhoo og Mads With.

Sporene på debutalbumet FADE IN // SPACE OUT ble opprinnelig laget for å fungere i et livesett. Idéen var å skape et sammenhengende verk som tok lytteren med på en sonisk reise, gjennom tid og rom, og gjennom ulike stilarter og stemninger, knyttet sammen av en helhet gjennom konserten. Da tiden kom for å utgi musikken i et plateformat ble det derfor naturlig å spille inn låtene live i studio, og på Fade In // Space Out vil man høre at låtene er knyttet sammen gjennom musikalske referanser. De ulike sporene ble satt nøysomt sammen for å legge til rette for et narrativ, med de svingninger som følger med enhver god historie, heter det i bandets egen beskrivelse.

I mai besøker trioen både Tromsø, Kristiansand, Bergen og Oslo for å promotere utgivelsen.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.

Legg igjen en kommentar