2. desember 2023
Nyheter

King Crimson med ny live-EP

Last Updated on: 30th april 2017, 01:07 am

King Crimson gir 2. juni ut en fem spors EP med liveopptak fra turneen i fjor sommer. Ett av sporene er en cover av David Bowies “Heroes”.

[dropcap]E[/dropcap]Pen er en liten forsmak på et live-album som kommer ut i september. EPen har fått tittelen “Heroes – Live in Europe 2016” og kommer ut 2. juni.

Låtene er Heroes, Easy Money, Starless (edit), The Hell Hounds of Krim og Heroes (radio edit). Som kjent spilte jo Robert Fripp på originalen da den ble spilt inn i Berlin i 1977. Passende nok er liveversjonen også spilt inn i Berlin.

-King Crimson framførte “Heroes” da vi spilte på Admiralspalast i Berlin som en hyllest, feiring og til minne om David Bowie. Konserten fant sted 39 år og én måned etter studioinnspillingene vi gjorde i Hansa Tonstudio der vi kunne se ut på Berlinmuren. Denne utgivelsen kommer altså 40 år etter, sier Robert Fripp.

Innspillingene på EPen inkluderer altså to versjoner av “Heroes” – en i full lengde og en kortere radioversjon. Begge er altså fra konserten i Berlin. En ti minutter lang versjon av “Easy Money” er spilt inn i Paris, mens de to andre låtene begge er spilt inn i Wien.

Ingen av innspillingene er utgitt før.

Kilder: TeamRock, DGM Live.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.

Legg igjen en kommentar