5. desember 2023
Nyheter

Pye Hastings med solodebut

Last Updated on: 30th april 2017, 01:37 pm

Det er ikke alle forunt å debutere som soloartist når man har fylt 70 år, men det er nettopp det som Pye Hastings er i ferd med å gjøre. Som gitarist og vokalist i legendariske Caravan er han ikke akkurat et ubeskrevet blad.

[dropcap]E[/dropcap]t soloalbum har han imidlertid ikke begått ennå. Men nå er snart et på beddingen, titulert “From The Half House”. Nøyaktig dato for utgivelse er ikke satt ennå, men Pye Hastings selv oppgir “tidlig i sommer” som et hint.

Albumet er spilt inn i hans eget studio i Skottland, og vil ha en rekke gjesteartister, både på vokal og instrumenter. Ifølge hans Facebook-side håper han å være ferdig med innspilling av den siste låta på albumet i løpet av neste uke.

Blant bidragsyterne er hans bror Jimmy Hastings, som jo foruten å spille sammen med broren Pye i Caravan også har bidratt i Soft Machine, Hatfield and the North, National Health, Trapeze samt spilt med Brian Ferry og Chris Squire. Også gitaristen John Etheridge (Soft Machine, Hawkwind) er blant dem som bidrar.

Det spesielle med albumet er at det er finansiert gjennom crowdfunding via pledgemusic.com. Og interessen for prosjektet har tydeligvis vært stor, ettersom albumet i skrivende stund har oppnådd 136 prosent av målet. Faktisk tok det bare to uker før prosjektet var fullfinansiert!

Hastings har lagt ut noen smakebiter fra noen av låtene underveis i prosjektet, og ved første lytt kan det vel greit oppsummeres med at det hverken låter spesielt “caravansk” eller Canterbury av låtene, heller mer mot litt småfunky fusion-aktige saker.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.