9. desember 2023
Nyheter

Hasse Fröberg i studio igjen

Last Updated on: 6th mai 2017, 03:16 pm

Det har vært stille en stund rundt Hasse Fröberg & Musical Companion, men nå skjer ting hos de svenske rockerne. En lenge etterlengtet live-DVD kommer til høsten og så sent som i forrige uke gikk bandet i studio igjen for å spille inn sitt nye album.

[dropcap]H[/dropcap]asse Fröberg tør være kjent fra The Flower Kings, men har de siste årene også blitt anerkjent for sitt arbeide med sitt eget prosjekt, Hasse Fröberg & Musical Companion. Som frontmann i sistnevnte har han flere ganger gjestet Norge, blant annet to år på rad som headliner for We Låve Rock i Hurum, og også som “special guest” da Magic Pie trommet sammen til fest på John Dee i anledningen utgivelsen av sitt tredje album, “The Suffering Joy”.

I 2016 gjorde Hasse Fröberg & Musical Companion opptak til en live-DVD da de spilte i Uppsala, men utgivelsen av denne har tatt lang tid. Men nå kommer den endelig!

– Joda, DVDen er på gang. Jeg skal ikke gå inn i detaljer, men hele denne reisen har vært litt humpete med avbrudd og problemer – det er jo veldig mange som er involvert i prosjektet – men nå kan jeg bekrefte at den endelig er klar, opplyser Hasse Fröberg til Prognytt.

-Med tanke på hvilken årstid vi nå er i, så er vi nok dessverre tvunget til å utsette utgivelsen til tidlig høst. Vi regner med å kunne gå ut med en offisiell utgivelsesdato i løpet av kort tid, sier Fröberg.

DVDen har fått tittelen “No Place Like Home”. Den vil bestå av rundt 105 minutter med liveopptak fra konserten i Uppsala i april 2016, en egen video til låta “Chasing A Dream”  – som er et bonusspor på DVden og en mini-dokumentar og intervjuer.

Bandet har tatt det med ro på turnefronten etter at de spilte på We Låve Rock i fjor, og Hasse forteller at årsaken er at gigs rett og slett har blitt prioritert ned fordi tiden har gått til å ferdigstille DVDen samt å skrive og arrangere låtene til bandets lenge etterlengtede fjerde album.

-När väl det är släppt någon gång 2018 då kommer vi att blåsa på för fullt!

-Vi begynte å spille inn oppfølgeren til HFMC i forrige uke. Vi regner med å holde på med innspillingene til langt utpå høsten/tidlig vinter. Når det slippes i løpet av 2018 kommer vi tilbake igjen for fullt, lover Hasse Fröberg.

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.