Prognytt

The Tangent kommer med nytt studioalbum

Per-Helge Berg 9. mai 2017 Nyheter

Utgivelsesdatoen til The Tangents nye studioalbum er satt til 21. juli. Albumet har fått tittelen The Slow Rust of Forgotten Machinery.

Albumet er det niende studioalbumet til gruppa, og dermed følger band prosedyrene fra de siste årene. Siden 2009 har det kommet et nytt album fra Andy Tillison & Co trofast annenhvert år.

The Tangent i en tidligere utgave.

Besetningen på dette bandet er, foruten Tillison selv på keyboards og vokal, svenske Jonas Reingold på bass, Luke Machin på gitar og vokal og Theo Travis på saksofon og fløyter. I tillegg kommer et nytt medlem, Marie-Eve de Gaultier, på keyboards og vokal. Glemte vi noen? Å ja, ny trommis er også kommet med, ingen andre enn, eeh, Andy Tillison selv! Som spiller trommer for første gang – på en Tangent-skive altså.

Som gjestemusikere finner vi et par uvante navn kanskje i progsammenheng, nemlig forfatter og Chumbawamba-grunnlegger Boff Whalley på vokal, samt DJ og produsent Matt Farrow. Farrow er mest kjent som produsent innenfor EDM-sjangeren. Marie-Eve de Gaultier er blant annet kjent fra bandet Maschine (nei, det er ikke feilstavet), bandet til Luke Machin.

Albumet vil bli utgitt av InsideOut i en limited digipak CD, en gatefold dobbel-LP + CD, og digitalt.

Facebook Comments

Like this Article? Share it!

About The Author

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.

Comments are closed.