5. desember 2023
Nyheter

Matterhorn – et nytt prosjekt fra metalveteran

Last Updated on: 11th mai 2017, 11:29 am

Tommy Sebastian Halseth er ute med et nytt prosjekt som har fått navnet Matterhorn. Halseth er kjent fra før som vokalist i langt mer tyngre band som Griffin og Manes.

[dropcap]D[/dropcap]et nye prosjektet Matterhorn ligger imidlertid i et noe mer rolig og dempet landskap.

Tommy Sebastian Halseth har etterlatt seg et godt spor i Trondheims og Norges musikkhistorie og var en tid også påtenkt som frontfigur i In The Woods i forkant av bandets retur til metalscenen for en tid tilbake, planer det ikke ble noe av.

Istedenfor presenterer han sitt nye prosjekt som han har jobbet med i lengre tid allerede. I slutten av april kom låten ‘Aorta’, som du kan sjekke ut nederst i saken.

Hvordan var det å ta stå for alt selv? Uten andre medlemmer til å krangle med, eller støtte seg på?

– Jeg føler det er befriende å stå alene, men også altoppslukende, ingen å sparre med kan bli tungt i lengden, sier forteller han, men legger til at han jo hadde litt hjelp.

– Jeg hadde jo Gunnhild Hasund og Rhys Marsh som støttespillere. Jeg har benyttet meg av mine musikervenner underveis, for konstruktiv kritikk av demomaterialet, sier han i et intervju med heavymetal.no

Matterhorn er et kjent fjell i Alpene, Sveits, og navnevalget er ikke tilfeldig.

Matterhorn er jo navnet på fjellet for den vanlige mannen i gata, for meg er det mye mer. Det symboliserer et monument, det uoppnåelige:  “A cragged rock tooth ranging into the heavens. Standing alone on the horizon.”

Halseth har klare planer om hvordan prosjektet skal videreutvikles. I første omgang lanseres singelen på steder som Bandcamp, Tidal, Spotify, You Tube, SoundCloud og så videre, for å få skapt blest om og promotere låta, og ikke minst få tilbakemeldinger.

– Fortsettelsen er å fokusere på resten av låtmaterialet jeg sitter på, planen er utgivelse på vinyl, med et helt album. Har veldig lyst til å prøve dette live, men alt til sin tid. Å ja, dette er mental pleie, det er deilig å være kreativ igjen, sier Halseth.

– Når jeg begynte å skrive disse låtene kom de uten anstrengelse, jeg hadde ikke noen bånd på meg, heller ikke noen bås å sette de i…. Friheten til å gjøre det jeg ville var drivkraften, og den kreative prosessen frem til målet har lært meg mye om meg selv og andre rundt meg, avslutter han.

I samarbeid med heavymetal.no/Yngve Moum Jacobsen. Saken er noe omskrevet/redigert og opprinnelig publisert på heavymetal.no.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.