3. desember 2023
Nyheter

Pink Floyd-utstilling i London

Last Updated on: 11th mai 2017, 09:24 am

Victoria & Albert Museum i London har tidligere hatt stor suksess blant annet med sin Bowie-utstilling. Når åpner de en egen Pink Floyd-utstilling 13. mai. Anledningen er at det i år er 50 år siden debutalbumet “The Piper At The Gates Of Dawn” ble sluppet.

Ansiktsmaskene fra The Wall Live-turneen er noe av det som stilles ut.

[dropcap]U[/dropcap]tstillingen har fått tittelen “The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains” og inneholder blant annet et lasershow og upubliserte bilder fra bandets konserter.

– Det handler ikke bare om nostalgi. 50 år føles som en bra greie, og sannheten er at vi ikke kommer til å være her for alltid. Vi har mistet to av våre bandmedlemmer og det er viktig å få fortelle våre historier mens det fortsatt er noen igjen som kan gjøre det, sier trommis Nick Mason.

Debutalbumet utkom 5. august 1967.

Utstillingen inneholder alt fra gamle konsertannonser og konsertpostere til de orginale kunstverkene som prydet platecoverene til bandet og flere forskjellige “stage props” – altså gjenstander som ble brukt som en del av sceneshowene til bandet.

Undertegnede rakk selv å besøke David Bowie-utstillingen, og skal garantert på denne også!

Victoria & Albert Museum åpner utstillingen lørdag 13. mai klokken 10. Den stenger 1. oktober.

TeamRock har fått tatt en liten sniktitt på utstillingen, og skriver om den her. Det finnes også et eget nettsted for utstillingen.

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.