3. desember 2023
Nyheter

Tangerine Dream gir ut jubileumsplate til høsten

Last Updated on: 12th mai 2017, 10:07 pm

For å feire 50-årsjubileet som band kommer Tangerine Dream med en ny plate i september i år. Innspillingene startet allerede i 2014, men utgivelsen ble forsinket på grunn av Edgar Froeses bortgang i 2015.

Ifølge bandet ønsket Froese at arbeidet med den nye plata skulle fullføres i samarbeid med hans enke, og bandets manager, Bianca Froese-Acquaye, og nå er utgivelsesdatoen satt til 29. september i år.

Albumet skal hete “Quantum Gate” og skal finansieres via crowdfunding. Prosjektet hadde startet opp da Edgar Froese døde, og ble deretter stilt i bero, men nå åpnes det for at fansen kan være med og donere midler til utgivelsen av albumet via pledgemusic.com. Som vanlig kan man velge flere forskjellige muligheter ved å donere eller forhåndfsbestille, som t-skjorter, postere, en egen EP og signerte CDer.

Opprinnelig var albumet ment å hete “Quantum Years” da Froese i 2014 startet arbeidet med å presentere det han ville skulle være en mer oppdatert og moderne utgave av Tangerine Dreams klassiske lydbilde. Med seg på laget hadde han Thorsten Quaeschning (synths), fiolinisten Hoshiko Yamane og som nytt bandmedlem Ulrich Schnauss, også han på synth.

De siste to årene har de tre jobbet for å fullføre prosjektet slik Froese hadde visjoner om.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.