6. desember 2023
Nyheter

We Låve Rock 2017 – bandpresentasjon #3

Last Updated on: 16th mai 2017, 12:22 pm

Som tredje band ut i vår daglige lille opptrapping til vårens vakreste eventyr – We Låve Rock i Holmsbu, har vi kommet fram til et band som blir et nytt bekjentskap for meg live, nemlig norske Meer.

[dropcap]O[/dropcap]rkestral progpop med røtter i både rock, folk og klassisk musikk, er visstnok betegnelsen på den musikken Meer bringer med seg til låven på Holm gård. Og selv med åtte hedmarkinger på scenen er faktisk bandet ikke det største som skal i ilden under årets festival. De klokker inn som det nest største etter Gentle Knife!

Oktetten (jøss, da fikk jeg jaggu meg brukt det ordet også!) spiller ifølge sin egen beskrivelse rått, vakkert og suggererende, med sterke låter og et enormt spenn. Bandet er forankret i og inspirert av 70-tallets grenseløshet innen musikken.

Lydbildet preges av storslåtte strykearrangementer, og et tostemt vokalistsøskenpar i front med Johanne Margrethe Kippersund Nesdal og Knut Kippersund Nesdal. Forøvrig består bandet av Eivind Strømstad på gitar, Åsa Ree på fiolin, Ingvild Nordstoga Eide på bratsj, Ole Gjøstøl på piano, Morten Strypet på bass og Mats Lillehaug på trommer.

Debutalbumet kom i begynnelsen av fjoråret og vakte umiddelbar oppmerksomhet med gode kritikker og mye radiospilling.

Dette er en av de bandene som jeg kanskje gleder meg mest til å oppleve live, selv om det forsåvidt gjelder alle bandene i årets line-up! Men det skal overraske meg mye om jeg ikke får lyst på mer når de er ferdige med settet sitt.

Billetter til We Låve Rock bestilles her!

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.