17. april 2024
Nyheter

We Låve Rock 2017 – bandpresentasjon #6

Last Updated on: 19th mai 2017, 07:06 pm

Vi avslutter nå vår presentasjon av bandene som skal spille i Holmsbu i morgen. Selv om vi ikke startet helt korrekt alfabetisk – svenskene skulle i så fall ha vært først ut – så har vi gjemt rosinen i pølsa til slutt, og gleder oss til et gjenhør med svenske A.C.T.

[dropcap]P[/dropcap]ersonlig har jeg de tre første albumene til svenskene som favoritter, men deres femte og foreløpig siste studioalbum, “Circus Pandemonium”, som kom i 2014 etter en pause på åtte år, var et meget velkomment gjenhør med gruppa etter den kanskje noe mørkere “Silence” i 2006.

“Circus Pandemonium” skulle egentlig vært utgitt rundt 2008-2009, men en rekke hendelser og usikkerhet om bandets framtid sørget for at det tok lang tid. I fjor ga bandet ut liveplata “Trifles and Pandemonium”, som er deres foreløpig siste utgivelse. Den kom også ut som DVD.

A.C.T har vært på turné sammen med blant annet Saga, Fish og Genesis-vokalisten Ray Wilkins.

Bandet er et skikkelig liveband som virkelig leverer varene. Stilmessig er de vel innom flere sjangre innen progen, både neo-prog og litt touch innom symfonisk rock, men lydbildet er egentlig litt mer kompakt og lekende enn tradisjonell symfonisk prog. Bandet utmerker seg også med flotte vokalarrangementer og koring. De har en god beskrivelse av seg selv på hjemmesiden sin:

Stoppa ner band som Queen, 10CC, Electric Light Orchestra i en gryta och krydda med band som Saga, Styx, Rush, Dream Theater, Kansas. Servera sen tillsammans med Toto och Beatles så har du kanske något som skulle kunna likna en beskrivning av den inre kärnan av A.C.Ts musik.  

Når de sist spilte i Norge vet jeg faktisk ikke. De spilte i Oslo våren 2007, men om de har vært her etterpå har i så fall det gått under min radar.

Bandet har hatt en god del utskiftninger opp gjennom årene, og det er bare keyboardist Jerry Sahlin som har vært med helt fra begynnelsen.  Bamndet består nå av Herman Saming på vokal,
Ola Andersson på gitar, Peter Asp på bass, Jerry Sahlin på keyboards og vokal, samt Thomas Lejon på trommer.

Billetter til We Låve Rock bestilles her!

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.