17. april 2024
Pressemeldinger

“Ett minutt med støy” for Manchester

Last Updated on: 25th mai 2017, 03:35 pm

Fredag 26. mai markeres “Ett minutt med støy” for Manchester over hele Europa. Interesseorganisasjonen Norske Konsertarrangører føler med alle berørte etter bombeangrepet i Manchester mandag 22. mai og oppfordrer alle norske konsertarrangører til å delta i felles europeisk markering fredag 26. mai.

[dropcap]V[/dropcap]i er alle dypt rystet etter det tragiske bombeangrepet i Manchester mandag 22. mai. Organisasjonen Norske Konsertarrangører oppfordrer alle medlemmer til å ha nær kontakt med sitt politidistrikt og ellers opprettholde normal drift.

I kjølvannet av bombeangrepet har flere medlemmer henvendt seg til oss med spørsmål om hvordan de skal forholde seg til hendelsen. Vi har vært i dialog med PST som anbefaler arrangører om å ha en tett dialog med sitt lokale politidistrikt. Politiet gjør løpende vurderinger av trusselbildet rundt de ulike arrangementene i landet og vil følge opp arrangører der de mener det er behov for ytterligere tiltak.

Torbjørn Heitmann Valum, daglig leder i Norske Konsertarrangører uttalte følgende til NRK Radio tirsdag 23. mai:
– Det er viktig at vi står sammen og ikke slutter å arrangere konserter. Norske arrangører har generelt et høyt beredskapsnivå og tar sikkerhet på alvor. Sikkerhet har vært og er et stort fokus for arrangører i Norge og alle forbehold som kan tas, blir tatt. Samtidig må vi ikke gjøre det terroristene ønsker, nemlig å bli redd for å møtes. Vi må fortsette å dele gode opplevelser og gå på konsert.

One Minute of Noise
Sammen med de andre europeiske arrangørorganisasjonene oppfordrer vi alle medlemmer til å ta del i markeringen “One Minute of Noise”, i solidaritet med våre britiske kolleger. For å vise at vi ikke lar oss tie markeres dette med ett minutt med støy fra konsertscener over hele Europa, fredag 26. mai.

Terrorangrepet i Manchester på mandag var et angrep på uskyldige barn, ungdom og voksne. Våre tanker går til de berørte og våre kolleger i britisk arrangørbransje. Vi oppfordrer våre medlemmer som har konsert i Norge fredag 26. mai om å bli med på markeringen for å minnes ofrene for denne tragedien. Slik deltar du:

  • Bli med på arrangementet på Facebook.
  • Under konserter på fredag 26. mai oppfordres spillesteder, artister og publikum til å gå sammen om å lage “One minute of noise”. Markeringen kan skje både før, under og etter selve konserten.
  • Ta opp video av markeringen.
  • Last opp videoen på eventsiden på Facebook før søndag kveld (28. mai) med navnet på spillested, byen og bandet eller bandene som spilte.

Hvordan skal norske arrangører forholde seg til hendelsen i Manchester?
I Norge har vi et høyt nivå på sikkerhet og adgangskontroll – arrangører jobber generelt godt med beredskap og risikovurderinger på sine arrangementer. Norske Konsertarrangører var i kontakt med Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) like etter bombeangrepet som ga klar beskjed om at trusselbildet ikke var endret etter hendelsen i Manchester. Arrangører i Norge anbefales å ha tett dialog med sine lokale politimyndigheter ang sikkerheten ved sine arrangementer. Ta gjerne kontakt med Norske Konsertarrangører dersom du som arrangør har spørsmål i forbindelse med arrangementssikkerhet.

Arrangørnettverket Live-DMA
Norske Konsertarrangører er sammen med 16 andre Europeiske interesseorganisasjoner medlem av av det internasjonale nettverket Live-DMA som representerer over 2500 spillesteder og festivaler fordelt på 13 Europeiske land. Da vi så tragisk opplevde terrorhandlingene på konsertscenen Bataclan i Paris i 2015 ble markeringen “One minute of noise” organisert for første gang av arrangørnettverket Live-DMA, for å minnes ofrene.

Om Norske Konsertarrangører
Norske Konsertarrangører (NKA) er landets største interesse- og kompetanseorganisasjon for konsertarrangører og representerer en stadig økende medlemsmasse av over 300 festivaler, klubber, spillesteder, konsertforeninger, studentsamfunn og kulturhus.

Kilde: Pressemelding fra Norske Konsertarrangører (NKA) (ikke redaksjonelt behandlet)

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.