28. november 2023
FestivalIntervjuNyheter

Endelig får også Bergen en progfestival!

Last Updated on: 27th mai 2017, 10:46 am

Neste helg løper første utgave av Close To The Rain – Bergen Progfestival – av stabelen. Folkene bak håper på stor oppslutning og mener at dette er noe Bergen har savnet.

[dropcap]D[/dropcap]et er trekløveret Robin Mortensen,  Leif Herland og Maja Markegård som står bak det nye tilskuddet til norske progfestivaler (som uansett ikke er veldig mange). Trekløveret har bred erfaring fra musikklivet i byen. Robin Mortensen jobber for Apollon Records, Leif Herland for platebaren med samme navn og designeren Maja Markegård er blant annet styremedlem i Karisma og Dark Essence Records.

-Vi gjør dette fordi dette er noe Bergen har savnet og fordi vi elsker prog selv, sier Mortensen til Prognytt.

Selv om samtlige band på plakaten, med unntak av fredagens headliner Wobbler, er utgitt på enten Apollon eller Karisma, så er ikke festivalen nødvendigvis ment som en showcase for de to plateselskapene.

-Nei, det er ikke en direkte showcase, men vi ønsker å kjøre en norsk og litt yngre profil ( har aldri vært tema å booke Aunt Mary, Høst eller slike band ) og siden de fremste artistene i sjangeren i Norge stort sett er på Karisma eller Apollon og dette er folk vi kjenner godt, så var det naturlig å prioritere våre egne artister denne gangen.De fleste har aldri spilt i Bergen! sier en lett hoderystende Mortensen.

Med andre ord på tide!

Bergen ser jo ut til å ha et stort miljø innen progressiv rock i alle formater. Og to av de mest toneangivende plateselskapene finnes altså også i byen, men likevel sier Mortensen at byen aldri har hatt (i motsetning til for eksempel Oslo) en egen progscene.

-Det er først de siste årene det har skjedd noe med band som Seven Impale, Shaman Elephant, Ossicles, Trojka med flere. Bergen har alltid vært litt mer metal og jazz! Seven Impale kommer for eksempel egentlig mer fra disse sjangrene enn progen, sier Mortensen.

Garage skal fylles opp av progfans til neste helg!

Festivalen finner sted på Garage og arrangørene håper på fullt hus, noe som vil bety rundt 300 personer.

-Interessen rundt festivalen har vært bra og forhåndssalget på festivalpassene har passert rundt 100 pluss noen dagspass, sier Mortensen.

Datoen for neste års festival er allerede satt, så progentusiastene i Bergen satser alt på at dette blir en ny, fast og årlig tradisjon.

-Festivalen i 2018 er allerede satt til 8. og 9. juni og da blir det også et par-tre utenlandske band, røper han.

På spørsmålet om det blir lansert noen nyheter på festivalen fra bandene som for eksempel nye plateslipp eller lignende, holder Mortensen kortene tett inntil brystet og svarer rett og slett «Ja».

Så da får vi følge med og se hva det er Mortensen & Co har under ermet! Uansett ønsker vi lykke til med festivalen og håper bergenserne kjenner sin besøkelsestid! Og ønsker delegasjonen fra Oslo lykke til på reisen vestover.

Disse spiller på festivalen i Bergen 2. og 3. juni:

Fredag:
20:00 Professor Tip Top
21:00 Pymlico
22:15 Bjørn Riis
24:00 Wobbler

Lørdag:
18:30 Ossicles
19:30 Weserbergland
20:30 Suburban Savages
21:30 Oak
22:45 Airbag
00:30 Magic Pie

Spilletider i baren oppe på Garage lørdag:
15:30 Kongle
16:15 Knekklectric
17:00 Glutton

Billetter bestilles her!

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.