6. desember 2023
FestivalNyheter

Bergen Progfestival – bandpresentasjon fredag

Last Updated on: 31st mai 2017, 08:34 pm

Fredag går den første utgaven av Close To The Rain – Bergen progfestival, av stabelen på Garage i Bergen. Vi kommer i dag og i morgen til å ta en kort presentasjon av bandene som skal spille. Vi starter med fredagens band, som blant annet kan by på headlineren Wobbler.

For meg ville egentlig fredagen ha vært høydepunktet for festivalen. Ikke fordi jeg ikke liker Magic Pie (som er headliner lørdag) – men fordi jeg ennå har til gode å få med meg Wobbler live! Men la oss ta bandene i den rekkefølgen de går på scenen.

20:00 Professor Tip Top

Dette bandet er vel kanskje det jeg kjenner minst til av de som skal i ilden, men det jeg har hørt av disse er absolutt hørbart. Bandet ligger vel mest i et slags psykedelisk progpop-landskap og toucher innom spacerock spør du meg.

Hvordan bandet er live vet jeg ikke, men på plate er gitarene nedtonet til fordel for svært mye synth. Referansene til 70-tallet er krystallklare uten at de nødvendigvis er særlig nyskapende, heller mer tro til sounden fra solide band i den sjangeren, som for eksempel Gong og Hawkwind.

Professorene har tre album bak seg foreløpig, og særlig det siste “Exobiology” – som kom i fjor, har fått gode kritikker. Et nytt album er under produksjon, og er mastret i selveste Abbey Road Studios.

21:00 Pymlico

Oslo-bandet Pymlico tar turen over til Bergen i anledning festivalen.

Bandet byr på instrumental prog i landskapet mellom symfonisk rock og fusion. Og kan by på en givende spilleglede og en forrykende sceneopptreden.

Og ikke minst gode melodier!

Bandet holder for tiden på med et nytt album.

22:15 Bjørn Riis

Bjørn Riis er også kjent som gitarist i bandet “Airbag”. Akkurat som hovedbandet sitt er Riis som soloartist også sterkt inspirert av Pink Floyd.

Det betyr melodiøs og stemningsfull symfonisk rock med elegant og følsomt gitarspill.

Som soloartist har Riis to album bak seg, det siste – “Forever Somes To An End” – kom i mai og ble anmeldt her i Prognytt.

24:00 Wobbler

Ved midnatt er det meningen at Wobbler skal entre scenen. Bandet har eksistert i snart tjue år nå, men har ikke for vane å renne ned landets rockescener, så når de står på scenen er det uansett en begivenhet.

Debutalbumet kom i 2005 og er noe av det beste som er gitt ut av norsk rock, og oppfølgerne, Afterglow (2009) og Rites at Dawn (2011), var ikke akkurat makkverk de heller….

Tre album på 18 år er heller ikke en utgivelsesfrekvens som evner til å imponere (bandmedlemmene er involvert i mange andre sammenhenger), men så blir da enhver utgivelse og konsert en begivenhet. Så også konserten på Garage. Bandet er kjent for å bruke gamle analoge synther og utstyr og har dermed også et lydbilde, både musikalsk og teknisk, som står så solid plantet i 70-tallet som det er mulig å komme.

Se forøvrig også vårt intervju med arrangørene som ble publisert sist søndag.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.