9. desember 2023
FestivalNyheter

Bergen Progfestival – bandpresentasjon lørdag

Vi fortsetter vår lille presentasjon av bandene som skal spille under festivalen Close To The Rain – Bergen progfestival – denne helgen. Vi har kommet til dag to, som også tyder på å bli en meget hyggelig dag rent musikalsk! 

[dropcap]L[/dropcap]ørdag kan Close To The Rain by på hele ni band, hvorav de tre første holdes oppe i baren på Garage før folket trekker ned til hovedscenen.

15:30 Kongle ( i baren oppe)

Kongle spiller det de selv kaller for “skogsråkk”, der de blander elementer fra psykedelisk rock, jazz, prog og 70-tallsrock  til sitt eget brygg som deretter anrettes og serveres på “så pent bergensk som mulig”… javel ja!

16:15 Knekklectric ( i baren oppe)

Det andre albumet til Knekklectric ligger klar til anmeldelse, men jeg har tvilt litt ettersom jeg føler de ligger litt på grensen til hva man kan kalle prog. men når de nå skal spille på en progfestival kan vi vel ta dem inn under progparaplyen? De føyer seg inn i den etterhvert lange rekken med småpussige, underfundige, progrelaterte band fra Vestlandet. Den siste plata, “For Mange Melodia” er fornøyelig lytting, så det er å håpe at disse kara klarer det samme live. Da kan det bli underholdende! Plata lanseres forøvrig på Apollon på fredag.

17:00 Glutton ( i baren oppe)

Denne Oslo-baserte gruppa kaller musikken sin for post-prog. Med det mener de at de ikke er opptatt av å høres ut som et klassisk progband fra 70-tallet, men at de lar seg inspirere samtidig som de ønsker å skape egen, ny og “fersk” progrock i sitt eget bilde.

Så beveger vi oss ned i underetasjen…

18:30 Ossicles

Dette er et band som ligger mer mot jazz og fusion enn direkte rock, selv om de kan være ganske rocka når de vil, etter det jeg har fått hørt på av dem. Bandet/duoen fikk mye oppmerksomhet for debuten, fra såpass store prognestorer som Steven Wilson og Mike Portnoy! Og snart kommer det vel kanskje noe nytt fra den kanten også?

19:30 Weserbergland

Dette bandet vil jeg gjerne få med meg live en gang. Snart kommer det også en anmeldelse i Prognytt av debuten til dette bandet, som frontes av Ketil Vestrum Einarsen, kjent fra White Willow. Weserbergland er vel kanskje hjertebarnet til Einarsen, som står som hovedmann bak prosjektet, som dreier seg om klassisk krautrock i moderne tapning. Spennende!

20:30 Suburban Savages

Trond Gjellums sideprosjekt til Panzerpappa står så absolutt på egne ben, og leverer lekent og humørfylt prog med hint av avantgarde, RIO og psykedelisk rock. Noe i samme gate som “moderskipet”, men enda mer lekent og ørlite mer lett tilgjengelig enn stoffet til pappaene. Bergenspublikummet er heldige som får oppleve dette bandet før slippfesten i Oslo 10. juni (og romerikingene også, som bør kjenne sin besøkelsestid neste uke!)

21:30 Oak

Også Oslo-bandet Oak tar turen over fjellene til vestlandet i helgen. Kvartetten spiller prog i det mer symfoniske og avslappende hjørnet, dog med noen røffere kanter innimellom. De ga ut debuten digitalt i 2013, og fikk senere kontrakt med Apollon, som ga albumet ut i fysisk format i fjor. Kvartetten jobber nå med nytt materiale med sikte på utgivelse kanskje allerede til høsten.

22:45 Airbag

Airbag trenger neppe noen nærmere introduksjon. De startet opprinnelig som coverband for Pink Floyd og da de byttet navn og ga ut eget materiale holdt de seg til denne stilen, men kanskje ikke fullt så svulstig og episk som heltene. En forsmak på hva du kan vente av Airbag får man allerede på fredagen da gitarist Bjørn Riis spilte sitt solomateriale, som ikke er altfor ulikt hva Airbag kan by på.

00:30 Magic Pie

Headlineren lørdag kommer – stort sett – fra Moss og har holdt på i mange år nå. De leverer kompromissløs symfonisk progrock med sterke melodier og flotte harmonier, av og til i det tyngre og episke hjørnet, andre ganger lettbent, catchy og svært fengende! En verdig avslutning på den første utgaven av Bergen progfestival.

 

Vår presentasjon av fredagens band kan du lese her.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.