17. april 2024
Nyheter

Eloy med nytt album

De tyske legendene Eloy kommer ut med et nytt album i august. Denne gangen dykker de ned i historien om selveste Jeanne d’Arc. Det har blitt til et konseptalbum i to deler, hvorav det første altså kommer 25. august.

Frank Bornemann i studio. Foto hentet fra Eloys nettside.

[dropcap]D[/dropcap]et er Frank Bornemann, den eneste som er igjen fra originale Eloy, som har tatt en fransk musikal om heltinnen og oversatt den til engelsk. Deretter er den spilt inn med Eloy i symfonisk rockedrakt og med noen musikalske gjester.

Tysk-canadiske Alice Merton synger hovedrollen. Hun er et relativt ubeskrevet blad i rocksammenheng, men har deltatt i pop/new age-prosjekter tidligere, og kom i mars i år ut med en EP på eget selskap.

Albumet har fått tittelen “The Vision, The Sword And The Pyre” og er det første fra Eloy siden “Visionary” kom ut i 2009.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.