28. november 2023
Nyheter

Frontm3n – eller ikke?

Last Updated on: 3rd juni 2017, 06:42 pm

Nylig ble trioen som kaller seg for «Frontm3n» booket inn på Sentrum Scene og på Bergen Live. Her presenteres tre vokalister som skal synge låter fra sine band The Hollies, 10CC og The Sweet. Eeh, vent nå litt…

Både de originale utgavene av The Hollies og 10CC går vel glatt innen progparaplyen, i alle fall med sine første album, mens Sweet vel aldri har vært noe annet enn et glamrock-band.

Fra disse bandene skal altså de kjente vokalistene  Peter Howarth (The Hollies), Mick Wilson (10CC) og Pete Lincoln (Sweet) stille opp…

Allan Clarke er legendarisk, Bergen Live, ikke Pete Howarth!

Ifølge markedsføringen fra Bergen Live er dette «et sjeldent legendarisk kremlag av frontmenn»… 

Sentrum Scene er heldigvis litt mer forsiktige i sin omtale og nøyer seg med å konstatere at «Frontm3n består av vokalistene fra The Hollies, Sweet og 10CC.»

Her er det nemlig noe som ikke rimer. For hva har disse navnene med de kjente bandene å gjøre? Svært lite egentlig, hvis vi tenker på de originale utgavene. Og ordet «legendarisk» stemmer kun på bandene, ikke på vokalistene.

Alle tre kan riktignok skilte med at de har vært eller er vokalister i de mer utvannede utgavene av de legendariske bandene, men det gir meg likevel en litt ullen smak i munnen å lese presentasjonen av gruppa.

Howarth har vært vokalist i The Hollies siden 2004. Bandet har nå kun Tony Hicks igjen fra orirginalbesetningen (og han har strengt tatt ikke vært med helt fra starten), Wilson har vært med i Graham Gouldmans 10 CC siden 1999, med bare Gouldman igjen fra originalbesetningen, mens Lincoln har sunget og spilt bass i Andy Scott’s Sweet siden 2006. Med kun Scott igjen fra originalbesetningen.

Så her synes jeg markedsføringen kanskje er noe overdreven… Blir ikke noe billettkjøp fra min side nei…

Da kan folk heller kjøpe billetter til Saga-konserten på Rockefeller i november. Bandet er ute på sin avskjedsturne, og har bare byttet trommis siden 1977…

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.