9. desember 2023
NyheterVideo

Gilmour på norske kinolerreter

Last Updated on: 4th juni 2017, 04:31 pm

45 år etter Pink Floyd og David Gilmour filmet klassikeren ”Live at Pompeii”, i det legendariske amfiteateret, er David Gilmour tilbake med en formidabel livekonsert på samme sted i forbindelse med sitt bestselgende album ”Rattle That Lock”.

[dropcap]K[/dropcap]onsertfilmen “David Gilmour Live at Pompeii” består av lasershow, pyroteknikk og en gigantisk sirkelformet skjerm, hvor det vises unike filmklipp – tilpasset musikken som fremføres. Konsertfilmen inneholder låter fra hele karrieren til både Gilmour og Pink Floyd, inkludert ”One of These Days”; den eneste låten på denne konsertfilmen som også ble fremført under bandets livekonsert på samme sted i 1971 – men da uten publikum til stede.

Konsertene inneholder også en sjelden fremførelse av ”The Great Gig in The Sky”, fra albumet ”The Dark Side Of The Moon”, som Gilmour svært sjeldent har spilt som soloartist. I tillegg får vi gjensyn med en rekke klassiske låter, fra både Gilmours soloplater og fra Pink Floyd, inkludert ”Wish You Were Here” og ”Comfortably Numb”. Konsertfilmen ble spilt inn 7. og 8. juli i fjor.

Livekino-tilbudet, som drives av Unique Cinema Systems (UCS) i samarbeid med Folkets Hus och Parker (FHP), tilbyr konserten som 2K eller 4K DCP, med mulig Dolby Atmos-lyd, skriver Kinomagasinet.

Rundt 2.000 kinoer over hele verden skal vise konsertfilmen 13.september, og kun da.

I Norge vil filmen bli vist (i alfabetisk rekkefølge)  på kinoene i Arendal, Bergen, Fredrikstad, Kristiansand, Larvik, Mandal, Røros, Sandefjord, Sandnes, Sandnessjøen, Stavanger, Stjørdal, Trondheim og Tysvær.

Oslo er fortsatt ikke satt opp som visningsted, men Nordisk Film Kino AS  – som foreløpig har satt opp filmen på sine kinoer i Arendal og Kristiansand – har også kinoer i flere andre byer i landet, også Oslo. Prognytt har derfor henvendt seg til dem om dette, men forventer ikke noe svar før etter pinse. Ringen kino i Oslo har tidligere vært en av kinoene som har vært benyttet til konsertfilmer, senest i mars med Rammstein.

Konsertfilmen blir forøvrig senere tilgjengelig både på DVD og Blue-Ray.

David Gilmour ‘Live at Pompeii’ – settliste:

“5 A.M.”
“Rattle That Lock”
“Faces of Stone”
“What Do You Want from Me”
“The Blue”
“The Great Gig in the Sky”
“A Boat Lies Waiting”
“Wish You Were Here”
“Money”
“In Any Tongue”
“High Hopes”
“One of These Days”
“Shine On You Crazy Diamond”
“Fat Old Sun”
“Coming Back to Life”
“On an Island”
“The Girl in the Yellow Dress”
“Today”
“Sorrow”
“Run Like Hell”
“Breathe” (reprise)
“Comfortably Numb”

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.