3. desember 2023
KonsertNyheter

Orsak:Oslo med ny EP og releasekonsert

Last Updated on: 7th juni 2017, 04:52 pm

Orsak:Oslo er et band i ytterkanten av det som kan defineres som progrock, men som vi tidligere har vært inne på her i ProgNytt, så er prog et vidt begrep. Bandet er nå ute med sin sjette EP siden 2014, og inviterer til slippfest på Mono 9. juni.

[dropcap]S[/dropcap]elv beskriver bandet musikken sin som en “utforskende og ambient “doom blues”, med en ettersmak av stoner og britisk psych”. Etter å ha hørt på den nyeste EPen med tittelen “You’re all gone” så finner jeg også elementer fra grunnleggende krautrock i det jeg hører.

Musikken, som er instrumental, høres ut som den til dels er improvisert fram, og er relativ monoton i stilen, der bass og trommer ligger som en fast rytme under på alle låtene, og der gitaren er det instrumentet som skaper farge og nyanser i låtene. Samtidig minner gitaren meg mye 50-og 60-tallets “twang”!

Orsak:Oslo er en trio bestående av Qrill, Peter og Øyvind, og er delvis basert i Oslo, delvis i Göteborg.

På tittelsporet til den nye EPen har de også fått med seg vokalist Anna Franzén (fra Göteborgs death-indie kvartett IssueIssue.)

 Med seg på slippfesten har de gjestene “Burning Motherfuckers” – et høyenergisk band som beveger seg innom kraut/post-punk.

Kan bli en interessant kveld dette, med andre ord!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.