3. desember 2023
Nyheter

En halv million så på NRK når Popol Ace ble innlemmet i Rockheims “Hall of Fame”

Last Updated on: 8th juni 2017, 04:48 pm

Lørdagens sending på NRK 1 der Raga Rockers, Dizzie Tunes og Popol Ace ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame, ble sett av over en halv million, viser tallene fra statskanalen.

[dropcap]S[/dropcap]eremonien ble sendt på NRK 1 i beste sendetid sist lørdag og nøyaktig 504.000 seere fulgte sendingen, melder Rockheim.

Sendingen var et opptak fra seremonien lørdag 28. mai, der både Dizzie Tunes, Raga Rockers og Popol Ace ble innlemmet.

Popol Ace tok stolt og rørt i mot prisen og takket alle teknikere og samarbeidspartnere gjennom årene. Jahn Teigen, som ikke var til stede under seremonien, sendte en videohilsen hvor han takket for prisen og resten av bandet. “Dette er mer enn hva vi tåler”, sa Thor Andreassen. Arne Schulze henvendte seg til alle unge musikere og utøvere og ba de “glemme janteloven og være litt innbilske!”.

Selve stemmen fra 70-tallet og vokalist i Ruphus, Gudny Aspaas, overrasket bandet og fremførte Popol Ace-låtene “All we need is the past” og “For eternity”. Gudny og bandet kjente hverandre godt gjennom Club 7-miljøet, og hun fortalte spesielt om tiden rundt festivalen Ragnarock i -73 og -74 – hvor både Popol Vuh og Ruphus spilte på samme scene.

Johndoe tok over scenen og fremførte Popol Ace-klassikeren “Queens of all queens”, og ble gjestet av Reidar Myhre på saksofon. Ulf Risnes innlemmet bandet i Rockheim Hall of Fame og sa “Dere er et panserband!”

Rockheims ærespris ble også utdelt for første gang, til NRK-veteranen Harald Are Lund, som har hatt en rekke radioprogrammer, samt også vært plateprodusent. Og gjort en stor innsats for progressiv rock opp gjennom årene, både som plateprodusent og som radiomann.

Programmet ble forøvrig ledet av Thomas Felberg fra We. (Også etter hvert kjent som suksessfull programleder for blant annet “Tidsbonanza”.

Man kan saktens spørre hva Dizzie Tunes gjør i en “Hall of Fame” på et museum som heter “Rockheim” (selv om de fortjener heder og ære), men det er en helt annen sak…Tross alt kaller de seg selv for et museum for populærmusikk…

Popol Ace, her representert ved fra venstre Terje Methi og Thor Andreassen. Deretter Einar Idland, Tor Erik Gunstrøm og Svein Helge Høgberg fra Dizzie Tunes og Eivind Staxrud og Jan Arne Kristiansen fra Raga Rockers – og i front programleder for Hall of Fame-seremonien 28. mai, Thomas Felberg.
Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.