17. april 2024
Nyheter

Ukjente demo-opptak med Captain Beyond utgitt

Last Updated on: 10th juni 2017, 02:54 pm

Bandet Captain Beyond skapte en del oppmerksomhet en kort periode på 70-tallet med sin space/stoner/psykedeliske rock. Nå er det utgitt en CD og en LP med hittil uutgitte demoopptak med bandet. Det var disse demoene brødrene Allman i sin tid hørte og som førte til platekontrakt med Capricorn.

[dropcap]B[/dropcap]andet var vel i sin tid nærmest en litt ukjent “supergruppe” med eks-Deep Purple-vokalist Rod Evans i front samt medlemmer fra Iron Butterfly og Johnny Winter Band. De ga ut tre studioalbum som mange setter høyt, men så ble det slutt.

Nå er samlingen “Lost & Found 1972-1973” utgitt. Den inneholder de samme demoene som Duane Allman i sin tid hørte og som sørget for at bandet fikk kontrakt med Allman Brothers’  plateselskap Capricorn.

Blant demoinnspillingene på samlingen er “I Can’t Feel Nothing” og “Dancing Madly Backwards” som begge var med på det selvtitulerte debutalbumet fra 1972 (dedikert til Duane Allman etter at han døde året før), men også et kutt som ikke er blitt spilt inn på noen av albumene, “Uranus Expressway”.

Originalmedlem Bobby Caldwell er fremdeles aktiv med sin utgave av Captain Beyond og spiller i sommer flere steder i USA. Rod Evans har ikke vært aktiv innen musikk siden midten av 70-tallet, mens gitarist  Larry “Rhino” Reinhardt, og bassist Lee Dorman (begge fra Iron Butterfly) begge døde i 2012.

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.