3. desember 2023
AnmeldelserKonsertNyheter

Glimrende gjennomført slippfest på Mir

Lørdag kolliderte hele tre spennende arrangementer i hovedstaden: Motorpsychos deltagelse i teaterforestillingen “Begynnelser” på Nationaltheateret, Goblin og Tusmørke på Blitz og slippfest for Suburban Savages med Fraction Distraction som gjester på Café Mir. For meg stod det mellom de to siste arrangementene, og etter å ha gjennomgått valgets kvaler ble det sistnevnte. Noe jeg ikke angret på!

[dropcap]N[/dropcap]å tror jeg vel ikke akkurat at noen av de som valgte de andre arrangementene angret heller – og jeg har fremdeles til gode å få med meg både Goblin og Tusmørke -jeg får vel forhåpentligvis flere sjanser – i alle fall når det gjelder Tusmørke.

Café Mir var faktisk ganske så fullstappet allerede da jeg ankom stedet, rett før Fraction Distraction satte i gang, og fyltes stadig opp fram møt kveldens høydepunkt – Suburban Savages.

Som enbent musikkskribent-in-spe fant jeg en barkrakk som jeg vaglet meg opp på, og der ble jeg av bekvemmelighetshensyn sittende. I og med at kameraet mitt er på service (ferdig, men har ikke fått hentet det ennå!) så var det ikke noe behov for at jeg skulle presse meg fram mot scenen uansett for å få tatt bilder, og selv om jeg kanskje kunne tatt fram mobilen og knipset litt, så ville det ikke blitt noen fine bilder fra der jeg satt. Ergo er bildene i dette innlegget arkivbilder – som det så fint heter.

Nok om det. Tilbake til musikken.

Fraction Distraction – ved tre av dem. Arkivbilde. Foto: permafrost.today

Suburban Savages har fått en ny keyboardist siden sist, nemlig Mari Lesteberg – som også er med i bandet Fraction Distraction – som jeg aldri har sett live, men sjekket ut noen relativt dårlige YouTube-opptak tatt med mobilkamera. Så jeg hadde vel et visst begrep om hva jeg kunne forvente.

Selve Lesteberg har jeg imidlertid opplevd live i en annen sammenheng, i bandet “Hokus Pokus” som varmet opp for Trettioåriga Kriget på Amatøren for snart ti år siden eller noe slikt. Da tenkte jeg at det var håp for progen når purunge jenter som henne var med og spilte! Da var hun vel fremdeles tenåring! Og nå dukker hun altså opp i solide band som Fraction Distraction og Suburban Savages – som begge spiller musikk langt fra den vanlige komfortsonen og VG-lista. Det er håp!

Fraction Distraction var da også en veldig positiv opplevelse. Lyden på Mir var denne kvelden meget god og bandet framsto som ganske så kompakt og helstøpt med en musikk som kunne minne meg om både Frank Zappa og Gentle Giant. For det meste instrumentalt, med pussige melodiløp, hyppige taktskifter og originalitet. Jeg håper disse har planer om å gi ut plate også – det ville ikke vært meg imot hvis de klarte å gjenskape energien de hadde på scenen på plate. Dette ga nemlig absolutt mersmak! Apollon Prog burde kjenne sin besøkelsestid her!

Suburban Savages

Men det var hovedbandet Suburban Savages som var de som hadde invitert til festen for å feire slippet av sin andre fullengder, “Kore Wa!”. Og bandet sprudlet på scenen fra første note og tok oss med på en reise gjennom den nye plata samt noen avstikkere til førsteskiva.

At bandet koste seg på scenen var det ingen tvil om, og de fikk da behørig bevis for at publikum satte pris på innsatsen. Mir var nå omtrent smekkfullt av et entusiastisk publikum som koste seg like mye som undertegnede.

Totalt sett en meget hyggelig aften med to gode og svært musikalsk kompetente band!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.