17. april 2024
IntervjuNyheter

Sliten proggeneral lover mye moro framover

Last Updated on: 13th juni 2017, 10:25 am

Prognytt har tatt en prat med primus motor bak We Låve Rock og en av initiativtagerne til vårens oppsetninger av “Alchemy” – Morten L. Clason. Vi var nysgjerrige på hvilke tanker han gjør seg etter den musikalske maratonen han og hans kumpaner har gjennomført de siste månedene. Og han lover både juleshow og nye oppsetninger av rockemusikaler, samt ny plate fra The Windmill! Ikke så verst det, i ett og samme intervju!

[dropcap]D[/dropcap]et ligger enormt mye arbeid bak oppsetningene av rockemusikalen “Alchemy” – en forestilling som var en kunstnerisk suksess (om ikke økonomisk…). Siden det første spiren ble satt under en frokostprat med Clive Nolan i september 2015 til sluttstrek ble satt med den tredje og siste forestillingen på Høytorp fort i slutten av mai i år. Et år og åtte måneders slit var over. I tillegg til dette maktet mannen av stål også å sette opp den femte utgaven av We Låve Rock på Holmsbu.

Siden vi begynte med å kalle dette for en maraton, var det naturlig å begynne å stille spørsmålet som alle sportsjournalister kan utenat: – Hva føler du nå?

-Jeg må nok innrømme at jeg var utslitt og helt tom etter 14 dager med fullt kjør, men kjempefornøyd over å ha kommet helskinnet gjennom det og gjennomført både festival og konserter med bra suksess – inkludert én times konsert med The Windmill etter bare én øvelse på 3,5 måned! sier Morten L. Clason til Prognytt.

Han innrømmer at det kanskje var så som så med søvnen mens det sto på som verst, men hevder at han i alle fall sov nok til at skjønnhetssøvnen var intakt.

-Regner med du så det, så mye jeg var på scenen, ler Clason.

Koret fra den norske Alchemy-oppsetningen med Clive Nolan i midten. Foto: Malcolm Bernhard. Gjengitt med tillatelse fra Caamora Norway.

“Alchemy” fikk strålende kritikk her i Prognytt og stående ovasjoner både på Sætre i Hurum, på Kolbotn og på Mysen. Clason er veldig glad for den varme mottakelsen.

-Mottagelsen var helt fantastisk med stående applaus på alle tre show! Jeg var utrolig stolt da jeg sto i koret og så utover fakler og folk fra korplassen på scenen og tok innover meg hva som skjedde etter ett år og åtte måneders innsats fra over 30 aktører. Jeg var faktisk veldig rørt, innrømmer han.

Så rørt og så fornøyd at han lover at Caamora Norway skal kjøre på videre. Det til tross for at det økonomisk ble en liten nedtur.

-Vi må ta opp et sekssifret beløp i lån.

Bilde fra “Alchemy”-oppføringen på Mysen.

-Økonomisk har det ikke gått så bra. Spesielt Mysen-showet var kostbart med lys, lyd og scene, så vi må ta opp et sekssifret beløp i lån, forteller han. Målet er uansett å satse videre framover, så underskuddet skremmer ikke Clason og Caamora fra å satse videre.

-Vi satser langsiktig og håper på flere aktører som bidrar i fremtiden, samt at folk nå vet hva vi står for og at flere kjøper billetter til de neste prosjektene våre. Vi brenner for Caamora Norway, understreker han.

Nå skal alle ta seg en velfortjent ferie før det allerede etter sommeren skal jobbes videre. Både på scenen på Mysen og på Clive Nolans egen hjemmeside ble det tidlig ymtet frampå om framtidige prosjekter, noe Clason nå kan bekrefte overfor Prognytt.

-Det blir et Caamora Norway juleshow i desember i år. Vi skal komme med mer informasjon om dette i august. Selve “King’s Ransom” (Clive Nolans nye musikal med premiere i Cheltenham i september i år) blir nok ikke satt opp av Caamora Norway før tidligst i 2019, men at det blir et show i august/september neste år kan jeg love (…eller låve heter det vel når det kommer fra meg), opplyser en entusiastisk Clason. Han sier at de fleste som jobbet med årets oppsetning har sagt ja til å være med også neste år.

-Per nå har de fleste sagt at de ønsker å fortsette, men med sju profesjonelle artister vet vi jo aldri. De kan jo bli opptatt med andre forestillinger i samme perioder. Vi vil knytte til oss andre solister etter behov. Koret blir med videre og også flere av musikerne, sier han.

Clive Nolan har på Facebook og på sin egen hjemmeside uttrykt seg i svært rosende ordelag om “Alchemy”-aktørene og alle bidragsyterne til Caamora Norway. Og for en nordmann som har et spesielt fan-forhold til mannen har det vært veldig spesielt å skulle samarbeide med en kapasitet som Nolan.

-I starten var det en litt “ut av kroppen” -opplevelse. Å jobbe så tett og etter hvert bli en så god venn med en musiker som er så kjent og som jeg har fulgt i  rundt 25-30 år er spesielt. Nå føles det derimot helt riktig – jeg får mye tilbake og jeg tror han setter stor pris på jobben vi har gjort her i Norge for å promotere hans musikk og hans ideer. Som bonus har det blant annet ført til at jeg åpner neste musikal “King’s Ransom”  på CD med fløyta, og avslutter også – noe som er fantastisk gøy å bli en del av, sier en litt stolt fløytespiller fra Hurum.

Innimellom arbeidet med rockemusikalen fikk Morten L. Clason og hans medhjelpere i Hurum Progrock Society også tid til å avvikle en jubileumsutgave av det som etter fem utgaver nå trygt kan kalles en tradisjon – We Låve Rock på Holm gård i Holmsbu. Også i år var tilbakemeldingene entydige positive og dato for den sjette utgaven er allerede satt til 19. mai. De første spede skrittene er allerede tatt i planleggingsarbeidet.

-Jeg har begynt, men arbeidet begynner for fullt til høsten. Vi kommer nok ut med et spennende navn allerede i august/september og deretter utover høsten og framover mot nyttår, sier proggeneralen, som allerede nå kan røpe i alle fall et av bandene som kommer til å stå på scenen på låven: The Windmill.

-Jeg kan love allerede nå at The Windmill står på scenen på We Låve Rock 2018! Vi fokuserer nå på arbeidet med vårt tredje album fra og med høsten av og frem mot jul, for utgivelse våren 2018, avslutter Morten L. Clason.

The Windmill – her på scenen på Høytorp fort på Mysen (minus keyboardisten som skjulte seg for langt til høyre) lover å stå på scenen under neste års We Låve Rock. Forhåpentligvis har de da også sitt tredje album med seg.
Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.