28. november 2023
NyheterPressemeldinger

The Pineapple Thief og Jennie Abrahamson klar for Starmus-festivalen

Progrock-legendene The Pineapple Thief og den svenske låtskriveren Jennie Abrahamson spiller i Trondheim Spektrum under Starmus-festivalen. Det blir også mulig å kjøpe enkeltbilletter til konserten med Steve Vai. 

Det britiske progrock-bandet The Pineapple Thief ble dannet i 1999, og har med den siste utgivelsen «Your Wilderness» gitt ut sitt ellevte studioalbum. Bandets progrock er blant annet inspirert av Porcupine Tree, Radiohead og Muse.

The Pineapple Thief har høstet gode konsertkritikker, der Prog Magazine og Manchester Rocks oppsummerte bandets liveopptreden slik: «A dynamic, dramatic experience» og «The Pineapple Thief, like you never have heard them before».

Bruce Soord, Jon Sykes og Steve Kitch er grunnstammen i The Pineapple Thief, men under festivalen styrker de besetningen ytterligere med tidligere trommeslager Daniel Osborne og Darran Charles fra Godstick.

The Pineapple Thief utgjør sammen med den svenske artisten Jennie Abrahamson den to timer lange konserten «Our Wilderness Concert» i Trondheim Spektrum.

Svenske Jennie Abrahamson tonelegger Starmus-festivalen med sitt særpreg under «Our Wilderness Concert» i Trondheim Spektrum. Vertskap for festivalen er NTNU.

Musikalsk er Abrahamson tidligere blitt nevnt i samme åndedrag som Kate Bush, Robyn, Lisa Ekdahl og Lykke Li. Men artisten som ikke liker at musikken hennes sammenlignes med annen musikk sa til Musikknyheter i 2011 at hun heller foretrekker beskrivelsen:

– Småskalig storslagen pop. For den er liten og detaljrik, men med stort håndslag. Klassisk pophåndverk. Poplåter med refrenger som funker.

Jennie Abrahamson har gitt ut fire studioalbum, der den seneste utgivelsen, «Reverseries», ble sluppet i januar 2017.

Hun har blant annet spilt med Peter Gabriel (Genesis) og Ane Brun.

Modern Primitives – Steve Vai med gjester: Nuno Bettencourt, Grace Potter og Devin Townsend.

Steve Vai beskrives som en virtuos gitarist, visjonær komponist og produsent som skulpterer musikalsk lyd med stor kreativitet og teknisk mestring. Steve Vai har beriket fans i alle sjangere med sin eksepsjonelle gitarfaglighet og musikalitet i flere tiår. Han har solgt 15 millioner i album og har tre Grammy Awards.

Han debuterte sammen med Frank Zappa som 18-åring, og har vært studiomusiker for artister som Ozzy Osborne, Frank Zappa, Alice Cooper, David Lee Roth, Whitesnake.

Konsertinformasjon 

The Pineapple Thief og Jennie Abrahamson 

Fredag 23. juni 2017, Trondheim Spektrum

Konsertstart: 21.00  (slutt 23.00)

Billettpris: 320 kroner

Gratis inngang med festivalpass.

 

Åpent billettsalg til Steve Vai 

Det er mulig å kjøpe billetter kun til Steve Vai- konserten Our Modern Primitives onsdag 21. juni.

Onsdag 21. Juni, Trondheim Spektrum

Konsertstart: 21.00

Billettpris: 395 kroner

Gratis inngang med festivalpass.

 

Les mer om Starmus her! 

Kilde: Pressemelding fra Kommunikasjonsavdelingen NTNU (ikke redaksjonelt behandlet)

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.