3. desember 2023
KonsertNyheter

Dungen klar for bakgårdsfest

Svenske Dungen kommer på nytt Norgesbesøk. Og det på en bakgårdsfest i Oslo! Dattera til Hagen får nemlig svenskene på besøk i bakgården lørdag  24. juni.

[dropcap]V[/dropcap]i ble ikke oppmerksomme på dette før onsdag, da utestedet la ut informasjon om dette på sin Facebook-side.

Foreløpig siste utgivelse fra dette bandet kom i fjor, det utmerkede instrumenatlalbumet “Häxan”, som egentlig er et soundtrack gruppa lagde til stumfilmen «The Adventures of Prince Achmed» – tyske Lotte Reinigers animasjonsfilm fra 1926. Ideen i utgangspunktet var jo noe spesiell, men dæven som det fungerte! Det synes i alle fall jeg!

Filmen ble vist og soundtracket framført live på Sentrum Scene i fjor, i en todelt konsert hvor første delen var filmen og musikken til den, og andre delen var en vanlig Dungen-konsert.

Men nå kommer altså svenskene tilbake til en bakgårdsfestival på Grønland i Oslo!

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.