9. desember 2023
Nyheter

Ny supergruppe platedebuterer i september

Last Updated on: 16th juni 2017, 01:59 am

Hva har Level 42, The Police, King Crimson og Premiata Forneria Marconi til felles? Svaret er (trommevirvel): Gizmodrome – en ny supergruppe som platedebuterer 15. september med albumet med samme navn.

[dropcap]B[/dropcap]andet består altså av bassisten Mark King, trommis Stewart Copeland, gitarist Adrian Belew og pianist Vittorio Cosma. Gudene vet hva dette blir? Progfunk? Fusion?

Level 42s lange episke instrumentaler innen jazzfunk på de to første albumene kan jo forsåvidt touche innpå noen progressive aspekter, men prog-alibiet her er vel først og fremst Adrian Belew, selv om han har hatt fingrene med i mye som vel ikke akkurat defineres som klassisk prog etterhvert.

Police-trommis Copeland var riktignok trommis for Curved Air et kort periode før han ble med i The Police, og den kanskje minst kjente av de alle, italieneren Vittorio Cosma har faktisk vært med i Premiata Forneria Marconi en liten periode.

Stewart Copeland sier til teamrock.com at “hvis du putter de riktige karene i en øvingsrom sammen, så kan det skje “merkelige ting”…noe som henspeiler på tittelen på en av låte på skiva – “Strange things happen”…

Copeland har samarbeidet mye med Cosma og innspillingen av kvartettens debutalbum ble gjort i løpet av to uker i et studio i Milano.

Under kan du høre en råmix av et av kuttene fra den nye skiva, “Amaka Pipa”.

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.