3. desember 2023
FestivalNyheter

Historisk gjenforening under Trondheimsfestival

Last Updated on: 16th juni 2017, 11:28 am

To gamle kumpaner kommer til å møtes på scenen igjen under Starmus-festivalen i Trondheim neste helg. For første gang på 25 år vil Devin Townsend og Steve Vai stå på scenen sammen. Og det skjer altså i Norge.

[dropcap]I[/dropcap] 1993 deltok Townsend på Steve Vais album “Sex and Religion”. Han deltok som vokalist og skrev to spor sammen med Vai – “Pigs” og “Just Cartilage”.

Steve Vai

Siden da har ikke de to samarbeidet, men i Trondheim vil de stå på scenen sammen (sammen med Trondheim Symfoniorkester!) og spille både materiale fra Townsend og fra Vai. Det opplyser Townsend til EonMusic. 

Blant de andre asrtistene som opptrer er keyboardisten Derek Sherinian og gitaristen Nuno Bettencourt, som vel også skulle være godt kjente for progfolket.

Starmus er en internasjonal vitenskaps- og musikkfestival som i år er havnet i Trondheim og Norge. En rekke kjente forskere og vitenskapsmenn kommer til Trondheim. Stephen Hawking skulle også komme, men har meldt avbud i siste liten på grunn av dårlig helsetilstand. Men på den celebre gjestelisten står blant annet også astronauten Buzz Aldrin og astrofysikeren Neil deGrasse Tyson.

Minst ti nobelprisvinnere, mange forskere, flere astronauter og flere kunstnere i verdensklasse kommer også. Filmregissøren Oliver Stone og den tidligere talkshow-verten Larry King er blant de som skal holde foredrag.

Årsaken til at stjerner som Townsend og Vai – og progalibiet The Pineapple Thief – deltar på den kulturelle biten av festivalen, har nok mye å gjøre med at Queens Brian May – som er astrofysiker når han ikke spiller gitar – sitter i styret til festivalen, med blant annet allerede nevnte Hawking og Peter Gabriel.

Devin Townsend er også på programmet for årets Tons of Rock i Halden.

Programmet for Starmus-festivalen finner du her!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.