3. desember 2023
Nyheter

Nytt album fra Big Big Train!

Last Updated on: 21st juni 2017, 08:50 pm

Det er ikke lenge siden Big Big Train slapp albumet “Grimspound” – et album som ble svært godt mottatt – ikke minst her i Prognytt! Nå går bandet ut og sier at de allerede kommer med et nytt album – om to dager!!!

[dropcap]D[/dropcap]et er en hyppighet i albumutgivelse som vel nærmest må være verdensrekord? Ikke desto mindre er utgivelsesdatoen altså satt til fredag 23. juni og albumet har fått tittelen “The Second Brightest Star”. Dette under to måneder siden forrige utgivelse!

Bandet opplyser til Teamrock Prog at det 40 minutter lange albumet er ment som et slags supplerende album til “Folklore” og “Grimspound” (sistnevnte kom i slutten av april i år) og består av helt nytt materiale som ifølge bassist Greg Spawton “explore landscapes, rivers and meeting places and take the listener on voyages of discovery across the world and to the stars.”

I tillegg kommer det 30 minutter med flere av sangene fra “Folklore” og “Grimspound” i lengre versjoner enn på de originale albumene.

Ifølge Spawton er det nye albumet det siste i en syklus som startet i 2009 med “The Underfall Yard” og som har hatt som hovedtematikk  det engelske landskapet, menneskene som jobber i landbruket og deres historier.

Nå ønsker bandet å gå i en litt annen retning, men hadde nok materiale som passet til denne tematikken til å gi ut  “The Second Brightest Star”.

Albumet kommer i et begrenset opplag i grønn, 180 grams vinyl med utbrettcover, på CD og som download og på strømmetjenestene (i løpet av juli).

Under kan du høre en stream via Soundcloud som bandet har lagt ut av tittelåta.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.