5. desember 2023
Konsert

Nordisk Film ombestemmer seg – viser Gilmour i Oslo

Last Updated on: 26th juni 2017, 12:02 pm

Tidligere denne måneden skrev vi at Nordisk Film ikke ville vise konsertfilmen til David Gilmour på kino i Oslo. Dette fikk vi bekreftet fra dem. Nå har de imidlertid ombestemt seg!

[dropcap]K[/dropcap]onsertfilmen var i utgangspunktet satt opp en rekke steder i Norge, men ikke i Oslo. Derfor henvendte vi oss til selskapet for å få bekreftet dette, noe vi da fikk.

Men samtidig tok de et lite forbehold: – Dersom den blir aktuell ved våre kinoer publiseres dette på våre sosiale medier og nettsider, het det i eposten Prognytt fikk.

Og i siste oversikt fra Nordisk Film er filmen satt opp på Ringen i Oslo kl. 20.50 onsdag 13. september. Så da er det bare å kjøpe billetter for de som er interesserte!

Konsertfilmen består av lasershow, pyroteknikk og en gigantisk sirkelformet skjerm, hvor det vises unike filmklipp – tilpasset musikken som fremføres. Konsertfilmen inneholder låter fra hele karrieren til både Gilmour og Pink Floyd, inkludert ”One of These Days”; den eneste låten på denne konsertfilmen som også ble fremført under bandets livekonsert på samme sted i 1971 – men da uten publikum til stede.

Konsertene inneholder også en sjelden fremførelse av ”The Great Gig in The Sky”, fra albumet ”The Dark Side Of The Moon”, som Gilmour svært sjeldent har spilt som soloartist. I tillegg får vi gjensyn med en rekke klassiske låter, fra både Gilmours soloplater og fra Pink Floyd, inkludert ”Wish You Were Here” og ”Comfortably Numb”. Konsertfilmen ble spilt inn 7. og 8. juli i fjor.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.