17. april 2024
Nyheter

Ny skive fra KingBathmat

Last Updated on: 25th juni 2017, 11:23 pm

KingBathmat er vel kanskje et band som ikke er veldig kjent her på berget. Prognytt kom over dette bandet for første gang i 2005 med skiva “Fantastic Freak Show Carnival” – som anbefales på det varmeste. Noen år senere så jeg bandet på en pub i Camden i London – der de også overbeviste. Etter flere års pause kommer det et nytt album fra bandet.

[dropcap]S[/dropcap]kjønt, band og band, KingBathmat har vel først og fremst vært et soloprosjekt fra John Bassett, men etter å ha gitt ut flere skiver hvor Bassett spilte alle instrumentene selv, så ble det etterhvert et band ut av det på de siste skivene – og live hadde han selvsagt med seg folk!

Nå kommer det en ny skive senere denne måneden som er den første fra KingBathmat på fire år. Bassett har vært involvert i andre ting siden forrige skive (Overcoming The Monster i 2013 – som forøvrig også anbefales på det varmeste!) og har rukket å gi ut et soloalbum (hvor et av sporene havnet på CDen til Prog Magazine i 2014). Bassett har også jobbet med et instrumentalprosjekt ved navn Arcade Messiah – og gitt ut selvtitulert album, samt prosjektet Sacred Ape.

Ifølge Bassett var det egentlig ikke planen å utgi et nytt album under Kingbathmat-navnet, men han syntes at låtene slik de ble, var typiske Kingbathmat-låter og at de derfor burde utgis under det navnet.

Med seg på skiva “Dark Days” har han trommis Bernie Smirnoff, som har vært med i liveutgaven av Kingbathmat i mange år, og også vært med på mange av platene.

Låtene på dette albumet ble egentlig skrevet som et duo-prosjekt med Basset og Smirnoff, men ender altså opp som en KingBathmat-plate.

Plata kommer ut 30. juni på Stereo Head Records via Bandcamp og skal, som tittelen antyder, være et noe mørkere og tyngre album enn de tidligere albumene.

Hør smakebiter her:

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.