21. februar 2024
IntervjuNyheter

ProgAtom rører på seg igjen

Last Updated on: 1st juli 2017, 03:01 pm

To år etter debuten “Sagittarius A” sikter ProgAtom atter en gang mot stjernene. Bandet har begynt så smått med å forberede oppfølgeren til debuten, som fikk positiv kritikk både i norsk og utenlandsk msuikkpresse (dog med sukk og stønn over manglende norsk ordbok hos enkelte av dem…)

[dropcap]I[/dropcap]følge keyboardist Arild Sveum befinner bandet seg på demostadiet og kaster ideer til hverandre fram og tilbake over internett.

Oppfølgeren til debuten kommer sannsynligvis til våren.

– Vi sikter mot en utgivelse enten rett før jul eller litt utpå nyåret. Det heller nok litt mot det siste på grunn av et engasjement som Mattis (gitarist Mattis Sørum) har tatt på seg i helger fra høst til sen vinter, sier Sveum.

Mens debuten var en klassisk konseptplate satser bandet i en helt annen retning på plate nummer to.

– Vi satser på en utgivelse med enkeltstående låter denne gangen, med flere tekstforfattere enn sist. Det ligger an til å bli cirka 9-10 låter på albumet, og stammen blir oss fem fra første plate samt noen gjestebidrag fra andre lokalmusikere i Oppland og Hedmark, sier han.

Å se ProgAtom live framover kan imidlertid bli en mer sjelden begivenhet.

– Vi har bestemt oss for å i første rekke være et plateprosjekt med store arrangement som blir vanskelig å gjøre live, sier Sveum, som likevel ikke helt lukker døra for liveopptredener.

– Om vi får forespørseler så vil vi forsøke å få til noe live ved å leie inn ekstramusikere slik vi gjorde på “Sagittarius A-live i fjor vår”, avslutter Sveum.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.