3. desember 2023
IntervjuNyheter

Ring van Möbius lover klassisk prog på debutskiva

Last Updated on: 7th juli 2017, 11:58 am

Det norske bandet Ring Van Möbius har fått mange lovord for sine live-opptredener, og mange ser fram til deres konsert på festivalen til Haugaland Prog og Rock i november. Bandet er i disse dager i ferd med å avslutte studioarbeidet i forbindelse med sitt første album.

[dropcap]B[/dropcap]andet, som består av Thor Erik Helgesen på Hammondorgel og øvrige 60-70-talls tangentinstrumenter, Håvard Rasmussen på Bariton-bass og effekter, samt Dag Olav Husås på slagverk og perkusjon, har spilt inn fem låter i det hel-analoge Spectral Tape Studio, og har kun en liten arbeidsøkt bak spakene igjen før miksen er klar.

– Disse fem låtene er planlagt fordelt på en single/syvtommer, samt debut-fullengderen, og om alt går som planlagt vil iallefall singelen kunne forventes i salg til høsten, opplyser Thor Erik Helgesen til Prognytt.

Trioen har også fått saksofonist Karl Christian Grønhaug som gjestemusiker på et par av låtene.

Bandet er for øyeblikket i dialog med plateselskap, og vil derfor avvente offentliggjøring av låter og smakebiter til en avtale eventuelt foreligger. Det jobbes også for øyeblikket med en lokal kunstner som skal male omslaget.

Om det kommer noen smakebiter eller en single ut før festivalen i Haugesund ville det jo være perfekt timing! Så det kan vi jo håpe på!

Tittelen på debutalbumet er i alle fall klar, og det er “Past The Evening Sun”; noe Helgesen beskriver som “en schizofren fremstilling av dagens samfunn og tilværelse”.

Han avslutter med å love at albumet skal sørge for å ivareta “klangen av sær 70-talls prog på alle plan!”

Vi gleder oss!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.