5. desember 2023
Nyheter

Italienske veteraner signerer med InsideOut

En av spydspissene i italiensk progressiv rock, Premiata Forneria Marconi, har signert kontrakt med InsideOut. En ny skive er i ferd med å sluttføres i disse dager, med utgivelse satt til slutten av oktober.

[dropcap]D[/dropcap]eres 19ende studioalbum har fått tittelen “Emotional Tattos”,opplyser InsideOut Music i en pressemelding.

Innspillingen til albumet startet opp i begynnelsen av 2017 og sluttføres i løpet av juli måned.

‘Emotional Tattoos’ skal ifølge bandet selv markere en retur til PFMs originale musikalske uttrykk etter at bandet har gitt ut flere skiver med mer eksperimentelt innhold de siste årene.

“PFM in Classic, from Mozart to Celebration”, som kom ut i 2013, var en hyllest til ledende europeiske klassiske komponister, mens “La Buona Novella” fra 2010 var en nyinnspilling av en italiensk rockeopera fra 1970, og kanskje ikke med de helt store progressive elementene,selv om albumet inkluderte noe egenskrevet stoff.  ‘States of Imagination’, utgitt i 2006 var en spesiell affære som egentlig var et soundtrack til seks kortfilmer.

Det er derfor uansett ganske lenge siden bandet har kommet med helt nytt og egenkomponert materiale.

2017-utgaven av bandet inkluderer trommis Franz Di Cioccio, som nå er den eneste som har vært med siden starten i 1970. Bassist Patrick Djivas kan skryte av å ha vært med siden 1974, mens fiolinist Lucio Fabbri første gang ble med i 1979. De øvrige medlemmene er ganske så ferske.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.