17. april 2024
Nyheter

Norsk dirigent sentral i Emerson-hyllest

Last Updated on: 15th juli 2017, 09:02 pm

Den norske dirigenten Terje Mikkelsen er sentral når avdøde Keith Emerson skal minnes i Birmingham i England 28. juli. Nordmannen skal dirigere et orkester med 60 musikere under hyllestkonserten til ELP-legenden.

[dropcap]E[/dropcap]merson døde 71 år gammel i mars i fjor og i februar i år ble planene om en minnekonsert for å hedre ham offentlige.

Terje Mikkelsen

Konserten finner i Symphony Hall i Birmingham 28. juli og en rekke kjente musikere vil bidra, blant annet bassist Lee Jackson fra The Nice – den eneste gjenlevende fra gruppa – og ikke minst Rick Wakeman, som vil opptre sammen med ELP-tributebandet Noddy’s Puncture.

Konserten vil også uroppføre verket “Beyond The Stars” – en komposisjon av Emerson som han aldri fikk fullført, skriver TeamRock.

I den forbindelse vil nordmannen Terje Mikkelsen dirigere et symfoniorkester.

Mikkelsen er en anerkjent klassisk dirigent som også tidligere har samarbeidet med Emerson i forbindelse med “The Three Fates Project” der han sammen med Emerson, gitaristen Marc Bonilla og BBC Concert Orchestra framførte dette verket i Barciban Hall i London i juli 2015.

Mikkelsen deltok også på albumutgivelsen av “Three Fates Project” i 2012.

I mai i år ble det også arrangert en hyllestkonsert i Los Angeles med flere kjente musikere.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.