3. desember 2023
Nyheter

Arabs In Aspic snart plateklar

Last Updated on: 21st august 2017, 09:13 am

Trondheimsprogerne i Arabs In Aspic er snart klar med ny plate. Den sjette siden debuten og den første i utelukkende norsk språkdrakt. Albumet kommer 6. oktober og har fått tittelen “Syndenes Magi”.

 

[dropcap]P[/dropcap]lata «Syndenes Magi» er i sin helhet spilt inn i bandets eget studio, mens masteringen er gjort i Stockholm av Cuttingrooms Björn Engelmann.

Albumets tre låter er alle på norsk, noe som gjør albumet til det første i utelukkende norsk språkdrakt. I 2013 kom det noen låter på albumet “Pictures In A Dream” på norsk, men engelsk har vært hovedspråket til bandet siden starten.

Besetningen på det nye albumet er den samme som på forrige album fra 2015, “Victim Of Your Father’s Agony”, men bandet har skiftet plateselskap fra italienske Black Widow til norske Apollon. Albumet kommer ut på Apollon Prog-labelen.

Det er altså Jostein Smeby, Eskil Nyhus, Stig A. Jørgensen og Erik Paulsen som fortsatt utgjør Arabs In Aspic. I sommer har de blant annet spilt på en italiensk progfestival og stilt opp som backingband for Nik Turner og spilt Hawkwind-låter.

Bandet opplyser at låtene på det nye albumet er både mørkere og tyngre enn tidligere utgivelser og at temaet er den stadig økende ustabiliteten i dagens verden.

Coveret er som vanlig designet av Julia Proszowska Lund.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.