3. desember 2023
Nyheter

Barneplate fra Tusmørke

Last Updated on: 14th september 2017, 02:01 pm

Proggerne i Tusmørke har ved flere anledninger spilt konserter med barn som hovedpublikum. Ifølge plateselskapet tar de den nå helt ut med å utgi en plate først og fremst beregnet på barn.

[dropcap]A[/dropcap]lbumet har fått tittelen “Bydyra”og slippdato er satt til 10. november ifølge plateselskapet Karisma.

Totalt er det blitt plass til 15 spor på skiva, som består av musikken fra to mini-musikaler som bandet skrev spesielt for en barneskole i Oslo. Så er da altså denne musikken myntet på barn fra seksårs-alderen og oppover. Temaene varierer fra livet i byen og boligprisene i hovedstaden til finanskrise, sosiale utfordringer, global oppvarming og god og dårlig magi!

Tusmørke er jo ikke ukjent med dette fra før, på det kritikeroste albumet “Hinsides” kom de jo også med en hyllest til selveste Gullars (som jeg faktisk har på maxi-singel – se bildet!) 😀

Prisverdig å sørge for at den oppvoksende slekt får et innblikk i skikkelig musikk! (Selv om det må innrømmes at Prognytt ikke har hørt noen av “barnelåtene” til bandet, så regner vi med at det ikke ligner hverken på Torbjørn Egner eller Margrethe Munthe…)

Og selveste Thore Hansen har laget det fantastiske coveret til plata, noe som garanterer at jeg kommer til å skaffe meg et eksemplar!

En sjanse til å høre på noe av materialet kan man få allerede denne måneden. Da holder Tusmørke en barnekonsert under en mini-festival som platebutikken Big Dipper i Oslo arrangerer lørdag 23. september.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.