21. februar 2024
FestivalNyheter

ProgAtom fjerde band klar for We Låve Rock

Last Updated on: 6th oktober 2017, 12:19 am

Festivalgeneral Morten L. Clason og hans kumpaner i Hurum Progrock Society har virkelig satt sammen litt av et lag på plakaten for neste års begivenhet på Holm Gård. I kveld ble det klart at ProgAtom kommer til Holmsbu i mai neste år. 

[dropcap]B[/dropcap]andet holder på med nytt stoff nå, og kommer sikkert til å presentere noen av de nye sangene når de entrer scenen 19. mai.

Prognytt skrev om bandet i sommer. Da var de på demostadiet når det gjaldt innspillingen av sitt andre album. Ifølge keyboardist Arild Sveum tydet tidsplanen på at albumet kanskje ville komme “utpå nyåret”.

Nå tyder alt på at bandet vil være klare med oppfølgeren når de gjester låven. Foreløpig er nemlig mai 2018 satt som utgivelsesmåned for deres nye album, som sannsynligvis vil få tittelen “Spiral” – noe bandet omtaler som en arbeidstittel.

– Vi satser på en utgivelse med enkeltstående låter denne gangen, med flere tekstforfattere enn sist. Det ligger an til å bli cirka 9-10 låter på albumet, og stammen blir oss fem fra første plate samt noen gjestebidrag fra andre lokalmusikere i Oppland og Hedmark, sa Sveum til Prognytt i juli.

Debuten, “Sagittarius A”, kom for to år siden, fikk meget god mottakelse og inneholdt symfonisk progrock av svært høy kvalitet og med norske tekster. Slikt sett har ikke bandet tenkt å endre noe på suksessoppskriften.

“Det vil fortsatt være norske tekster, og vi lover et album med melodiøs symfonisk prog – krydret med store kontraster, lekkert gitarspill, krevende arrangementer og alt krydret med klassiske proglyder”, heter det i en pressemelding fra bandet.

ProgAtom består av Åsmund Mjelva (bass),  Arild Sveum (keyboards), Mattis Sørum (gitar), Simen Motrøen (trommer) og Tore Christer Storlid (vokal).

Billetter til We Låve Rock 2018 får du kjøpt her

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.