5. desember 2023
IntervjuNyheter

Ny progduo uker unna debuten

I november kan man få stifte bekjentskap med nok et nytt navn på den norske proghimmelen. Da er duoen Sonic Sight klar med sin debutplate “Anthropology”. 

[dropcap]D[/dropcap]e to som står bak Sonic Sight er Reidar Wiik og Finn Arild. Sistnevnte kjent for norske proggere for sine to utgivelser “Serendipity” og “Testament” , som kom ut i henholdsvis 2005 og 2010.

På den første skiva spilte Finn Arild alle instrumentene selv, mens han på den andre fikk hjelp av flere, blant annet barndomskameraten Reidar Wiik.

– Reidar og jeg har jo alltid hengt sammen – nå fikk han tvillinger for en 14 års tid siden, og det var jo da jeg gikk solo for alvor. Nå har jo disse gutta vokst, og Reidar har fått mer tid til å henge ut med meg igjen.  Så da bestemte vi for å kalle oss Sonic Sight og gjøre dette som et band, sier Finn Arild til Prognytt.

– Min drøm er jo å gjøre en konsert etterhvert og kanskje utvide bandet med flere faste medlemmer, fortsetter han.

“Anthropology” kommer ut 1. november, og som all god prog gjerne er, så dreier det seg selvsagt om et konseptalbum.

– Jeg har skrevet et nær-framtids scenario – en bakgrunnshistorie om en amerikaner som må flykte derfra når USA ramler ned i borgerkrig igjen. Utvidet da så handler vel tekstene mye om samfunnet vi lever i nå – bare satt i et litt annet scenario, sier Finn Arild og forteller at konseptet er noe steampunk-inspirert.

Bandet har med ujevne mellomrom sluppet smakebiter både på sin Facebook-side og på SoundCloud, og har også startet en Kickstarter-kampanje for å få laget noen CDer.

– Opprinnelig var det jo ment som en digital release, fordi CDer selger rett og slett ikke noe særliig – og det er masse mas med å sende de til USA for videre distribusjon når det bare blir 2-3 i ny og ne. Men noen vil jo ha CDer – derfor kickstarteren, sier Finn Arild.

Målet er ennå ikke nådd, men Finn Arild er fortsatt optimistisk.

– Så skal du se … at den kickstarteren plutselig går inn i morgen kveld, smiler han.

Finn Arild spiller selv gitarer, bass, keyboards og synger, mens Reidar Wiik tar seg av trommer, piano og keyboards.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.