3. desember 2023
KonsertNyheter

Etterlengtet slippfest for When Mary i morgen

Last Updated on: 13th oktober 2017, 06:04 pm

Lørdag blir det kollisjon i hovedstadsområdet når både Trude Eidtangs When Mary og IQ spiller samtidig, i henholdsvis Asker og Oslo. Tilhengere av den klassiske neoprog og symfoniske proggen setter seg nok stevne på John Dee, mens de som orienterer seg mot miksen av progelementer, elektronika og trip hop kommer til å samle seg i Asker kulturhus.

[dropcap]U[/dropcap]ndertegnende slipper å velge mellom disse to, ettersom jeg uansett ikke har anledning til å dra på noen av konsertene, dessverre. Men siden Prognytt har omtale av norsk prog og rock som førsteprioritet , så kommer jeg til å skrive noen ord om When Mary nå, uansett hvor godt jeg måtte like IQ. Forrige konsert på John Dee var uansett en fantastisk opplevelse – det vet jeg, for der var jeg!

Det er nå fire år siden When Mary debuterte med den nesten oppsiktsvekkende gode «7summers7winters». Vi som så When Mary på We Låve Rocks første utgave i 2013 var jo ikke overrasket over kvaliteten, ettersom vi hadde hørt bandet før.

Årets utgivelse,”Tainted” beskrives av bandet selv som inspirert av den klassiske fortellingen om Faust, mannen som ville ha alt, men mistet seg selv.

“Kanskje kan Faust sine arketypiske karakterer også fortelle oss noe om det moderne menneskets dilemmaer, i spenn mellom egenvilje og rådende forestillinger om hvem vi bør være og hvordan vi skal leve?”, heter det.

Bandet mener selv at den nye plata er mørkere og mer elektronisk enn debuten fra 2013.

– Det er inspirert av Goethes 1800-talls versjon av Faust, men jeg har løsrevet karakterene og plottet fra den egentlige sammenhengen og prøver å si noe om samtiden. På sett og vis er det et skråblikk på det moderne livet og hva det er i oss som muliggjør alt fra trumpisme til plasthvaler og biedød, forteller Eidtang til Røyken og Hurums Avis.

Låtskriver og vokalist Trude Eidtang, har bakgrunn fra musikkteater-scenen og er også ikke minst kjent som tidligere vokalist i artrock-bandet White Willow. Hun arrangerer og produserer sammen med gitarist og samarbeidspartner Christian Paulsen (Hell:Sector/Essence of Mind). Keyboardist Vidar Uthaug er også fast medlem av bandet. Vanligvis står trioen alene på scenen, men på urfremføringen lørdag kan det hende at flere dukker opp.

Den nye utgivelsen gis ut på den engelske labelen Sonicbond. Bandet har nemlig skrevet under en treårskontrakt med selskapet, og “Tainted” får dermed internasjonal release 10. november.

Sonicbond eies og drives av Stephen Lambe, kjent som festivalsjef for den engelske progfestivalen Summers End.  Som medlem av White Willow spilte Eidtang på festivalen i 2006 og har siden hatt kontakt med Lambe. Det resulterer at bandet skal spille på denne festivalen neste år.

Men først er da altså Asker kulturhus i morgen. Kjøp billetter her.

Og de fleste av våre lesere har vel også fått med seg at bandet for tredje gang er en del av plakaten til festivalen “We Låve Rock” på Holmsbu 19. mai neste år.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.