9. desember 2023
KonsertNyheter

Snart klar for tidenes rockefest i Stjørdal

Last Updated on: 17th oktober 2017, 09:53 am

Torsdag kommer to av norsk rocks mest legendariske band til Stjørdal for å rocke trønderne på hjemmebane. Både Aunt Mary og Høst står på scenen i Kimen kulturhus, så her må alle tobente trøndere kjenne sin besøkelsestid og troppe opp. Forretten til dette musikalsk-kulinariske høydepunktet består av det lokale bandet Adventure.

[dropcap]D[/dropcap]e to legendariske norske rockebandene er ute på en liten miniturne denne høsten, med opptredener i Oslo, Moss, Lillestrøm og Bergen – både sammen og hver for seg. Også trønderne får altså besøk – på torsdag.

Aunt Marys gitarist Bjørn Kristiansen under We Låve Rock i fjor.

Rapportene fra konsertene så langt forteller om to band som leverer forrykende og inspirerende show, med høyst vital rock og musikere i toppform. Aunt Mary kom sogar ut med et meget sterkt album så sent som i fjor – “New Dawn”. Albumet gikk rett inn på VGs Topp 40-liste.

Gitarlegenden Bjørn Kristiansen (på bildet til høyre) og bandet har fått enorm respons etter comebacket hvor de både spiller gamle slagere fra syttitallet pluss nye låter på konsertene. Bandet ga ut tre album i perioden 1970-1973 og turnerte og spilte med storheter som blant annet Deep Purple og Jethro Tull i Skandinavia.

Høst har samlet alle originalmedlemmene fra sin første plateutgivelse “På Sterke Vinger” – et album som er en milepæl i norsk rocks historie. De har gjennomført flere konerrter i år, flere av dem for utsolgte hus, akkurat som Aunt Mary, og leker etter sigende også med tanken om en ny plate.

Det lokale bandet Adventure jobber nå med sitt fjerde album med symfonisk, progressiv rock, etter tre solide foregående utgivelser som har nådd langt utover Norges grenser.

Billetter til denne kvelden kjøpes her.

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.