17. april 2024
FestivalNyheter

Fransk legende klar for Progbotn

Last Updated on: 28th oktober 2017, 07:05 pm

Gentle Knife har virkelig slått på stortromma når det gjelder bandet som skal dele scene med dem på Progbotn i Kolbotn neste år. Fra Frankrike dukker nemlig selveste Gens de la Lune opp for å spille sin første konsert i Norge! Bak bandet står smått legendariske Francis Décamps fra selveste Ange!

[dropcap]F[/dropcap]lere av Prognytts lesere har kanskje stiftet bekjentskap med dette bandet fra før ettersom gruppa spilte på The Night of Prog på Loreley i fjor. Det var da også denne opptredenen som fikk arrangørene av Progbotn til å leke med tanken på å få disse gutta til Norge. Opptredenen ble raskt en snakkis blant de nordmennene som var på Loreley og bandet falt absolutt i smak.Mange

-Mange norske progheads var enige om at dette var årets store musikalske opplevelse på festivalen. Det boblet på fora og der folk møttes, og jeg tenkte med meg selv at disse burde gjeste Norge. Showet deres er ekstrovert, musikken solid og de har en flott publikumskontakt. Allerede en uke etter festivalen var ideen der. Gentle Knife tok ballen, og vi er glade for at Gens de la Lune svarte raskt og positivt da vi tok kontakt i våres, sier fløytist Astraea Antal i Gentle Knife til Prognytt.

Hun sier alle i Gentle Knife gleder seg veldig til å oppleve bandet live i Norge.

Det mest kjente medlemmet av bandet er selvsagt veteranen Francis Décamps. Han var medstifter av Ange og var i mange år en viktig del av bandet (som både låtskriver og vokalist) sammen med sin bror Christian Décamps. Hele 25 album med Ange var Décamps med på, i perioden 1969 til 1995!

Musikalske uenigheter førte til slutt at Francis forlot bandet, og etter noen år tilbaketrukket fra rampelyset dukket Francis Décamps opp igjen i 2007 med et nytt band, Gens de la Lune. Den selvtitulerte debuten kom i 2009 og deretter fulgte Alors Joue! i 2011. Det siste albumet fra bandet kom i 2014 og heter Epitaphe. Bandet jobber nå med sitt fjerde album.

På mange måter kan man si at musikken til Gens de la Lune kan ligne på Ange – men kanskje mer i den retningen Francis Décamps ønsket å fortsette i da det endte med at han trakk seg fra Ange? Det er snakk om storslått symfonisk, keyboarddreven progressiv rock framført på en – kanskje typisk for fransk prog – teatralsk måte. Akkurat som Peter Gabriel i Genesis og Fish i Marillion framstår Décamps på scenen med ansiktsmaling – kabuki – og er et naturlig midtpunkt selv om det ikke er han som er hovedvokalisten i bandet.

Selv om setlist ikke er klar så tidlig i forveien, avslører et raskt søk på nettet at bandet ved flere anledninger har spilt låter og medleyer med låter fra Ange. Hva de stiller opp med på Kolben i Kolbotn får vi bare smøre oss med tålmodighet og finne ut 28. april! Billettsalget begynner 1. november.

Et lite artig poeng vi kan ta med til slutt er at mens arrangørene av Progbotn, Gentle Knife, i kveld står på scenen på Gamla, så spiller faktisk både Gens de la Lune og Franck Carducci Band på festivalen Prog en Beauce i Frankrike. De to bandene har turnert sammen tidligere også og kjenner hverandre. Så til neste år skal altså to franske band spille på hver sin side av Oslofjorden på hver sin side av 17. mai, begge invitert av hvert sitt norske band!

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.