5. desember 2023
KonsertNyheter

Glimrende progkveld på Gamla

Last Updated on: 30th oktober 2017, 03:26 pm

Lørdag sto to solide band på scenen på Gamla og underholdt et meget godt fornøyd publikum. Dessverre var ikke lyden den aller beste jeg har hørt, men den var ikke dårlig nok til å ødelegge konsertopplevelsen for de frammøtte.

[dropcap]P[/dropcap]å forhånd hadde Gentle Knife ymtet frampå om at de kom til å framstå med en litt mørkere sound enn tidligere. Selv synes jeg ikke det var påtagende, men jeg la fort merke til at noe var annerledes, og det var arrangementene til låtene.

Bandet hadde gjort endringer på omtrent alle låtene såvidt jeg kunne høre, men spesielt likte jeg de litt småfunky keyboardarrangementene på “Smother”.

Foto: Alexander Vestrum. ©2017

Og å få plassert hele ti stykker på den lille scenen på Gamla er en prestasjon! Riktignok er den langtfra den minste scenen jeg har sett, men beregnet på ti personer på scenen samtidig er den ikke!

Lydmessig var det imidlertid ganske irriterende, jeg har hørt dette bandet med langt bedre lyd tidligere. Spesielt gikk dette ut over fløytisten og saksofonisten. Enten hørte vi dem for svakt eller ikke i det hele tatt. Bortsett fra på enkelte partier der særlig fløyta kom godt fram. For de som kjenner låtene var dette ganske irriterende.

Foto: Alexander Vestrum. ©2017

Å skru lyd for et band med ti personer er selvsagt ikke den letteste oppgaven, men jeg synes også lyden som helhet ble ganske grøtete. Jeg tror ikke det bare skyldes at jeg sto litt til høyre, for å si det slik. Lyden både på Kolben i februar og på We Låve Rock i mai var mye bedre etter min ringe mening.

Bortsett fra dette leverte bandet aldeles utmerket, selv om kanskje noen av overgangene kanskje ikke satt helt 100 prosent? Det er mulig jeg tar feil, men det var noen steder jeg mente å høre at det skulle ha vært litt mer kontant og presist. Men slik er det jo gjerne live, og jeg nøler ikke med å gi kudos til et band som også har såpass selvtillit at de ikke nødvendigvis tar sikte på å planke studioversjonene av låtmaterialet sitt, men gir publikum en litt annerledes opplevelse.

Foto: Alexander Vestrum. ©2017

Neste band ut var Fatal Fusion. Dessverre over en time forsinket ettersom bandene var forsinket ut fra start. Kanskje noe unødvendig å la publikum vente en hel time fordi man er forsinket med lydprøvene? Dørene skulle egentlig åpnes 20.00 og Gentle Knife gå på scenen 20.30, men slik gikk det ikke. Og som sagt, selv om lydprøvene var én time forsinket, så var jeg fortsatt ikke imponert over lyden…

Derfor ble det bare tid for meg til å få med meg de fire første låtene fra Fatal Fusion. Dessverre synes jeg ikke lyden var helt topp her heller, selv om det var fire færre personer på scenen, men såvidt jeg kunne høre leverte de svært solide saker. Og siden jeg så dem live for første gang på den første utgaven av We Låve Rock i 2013, så har de virkelig blitt komfortable på scenen.

Foto: Alexander Vestrum. ©2017

Adskillig tyngre i riffene enn sine kolleger i Gentle Knife og kanskje litt mer tradisjontro til den typiske heavyproggen fra 70-tallet, men samtidig klarer de absolutt å bidra med nok unikt krydder i misken til å låte som seg selv, og ingen andre.

Så summa summarium blir selvsagt at dette var en flott kveld for proggere med to gode og samtidig ganske så forskjellige band som leverte varene!

Neste helg ser jeg dem igjen, forhåpentligvis med en lydtekniker på Høvleriet i Haugesund som kan skru proglyd!

Forøvrig alltid hyggelig å dra på et sted hvor folk både i baren, ved billettkontrollen og idøra (vakter) er smilende og hyggelige. God stemning på disse tre stedene forplanter seg over til et positivt og entusiastisk publikum!

 

Facebook Comments
  • Lyd
  • Fasiliteter
  • Arrangement
  • Framførelse
  • Stemning
  • Publikum
  • Servicenivå
4.4

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.