2. desember 2023
FestivalNyheter

Gentle Knife bekreftet til Loreley

Last Updated on: 1st november 2017, 02:03 pm

Progkollektivet Gentle Knife seiler i medvind for tiden. Få dager etter en knallgod konsert på Gamla der de også kunne presentere franske Gens de la Lune som klar for Progbotn neste år, kommer nyheten om at bandet skal spille på Night of the Prog i Loreley i Tyskland neste sommer.

[dropcap]D[/dropcap]ermed kan proggerne med hovedbase i Kolbotn virkelig se fram til 2018. Foreløpig er det klart at de skal dele scene med Riverside, Big Big Train og Mystery.

Gentle Knife blir med dette det femte norske bandet som skal stå på den ærverdige scenen i St. Goarshausen.

-Dette må være drømmen for ethvert progband, sier en begeistret fløytist Astraea Antal til Prognytt.

Resten av bandet består av Pål Bjørseth (keyboards, trompet, vokal), Odd Grønvold (bass), Håkon Kavli (vokal og gitar), Veronika Hørven Jensen (vokal), Eivind Lorentzen (gitar og keyboards), Charlotte Valstad Nielsen (saksofon), Ove Christian Owe (gitar), Ole Martin Svendsen (trommer og perkusjon) samt Brian M. Talgo (vokal, samples, visuell produksjon og design). Også Thomas Hylland Eriksen (saksofon) er med plateinnspillingene, men har dessverre ikke hatt anledning til å være med de gangene jeg har sett bandet i livesammenheng.

Gentle Knife på We Låve Rock i mai i år. 
I år spilte Seven Impale i Loreley og i fjor Magic Pie. Airbag var på plakaten i 2012, mens Gazpacho var svært populære i starten av festivalen og har spilt der hele tre ganger på rad, i 2008, 2009 og 2010.

Gentle Knife kom i år med sitt andre album, “Clock Unwound” – som fikk glimrende kritikk både her i Prognytt og i utenlandske media. Bandets selvtitulerte debutalbum kom i 2015 og fikk også gode kritikker.

Med ti menn og kvinner på scenen står bandet for et voldsomt livetrøkk og undertegnede mener de låter bedre og bedre for hver gang jeg ser dem live!

Opptredenen på We Låve Rock i mai i år fikk også meget god mottakelse, og til helgen spiller de på progfestivalen i Haugesund.

Årets utgave av Night of the Prog finner sted fredag 13(!). juli, lørdag 14. juli og søndag 15. Juli. Gentle Knife skal spille søndag.

Billetter til festivalen er i salg her. Melder du deg inn i Hurum Progrock Society kan du også være med på foreningens årlige tur til Loreley, som har blitt en fast tradisjon. Opplegget for årets tur er ikke lagt ennå, men meld deg inn og følg med!

Det skulle forøvrig ikke overraske oss i det hele tatt om ikke Hurums progeksport The Windmill snart får en sjanse på samme festival.

(Øverste og nederste fotos: ©2017 Alexander Vestrum). Brukt med tillatelse.

Vokalist og gitarist Håkon Kavli kommer med et begeistret utrop etter at det er klart at Gentle Knife skal spille på Loreley neste sommer… 🙂
Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.