28. november 2023
FestivalNyheter

Haugaland prog- og rockfestival – bandpresentasjon fredag

Last Updated on: 2nd november 2017, 08:10 pm

I morgen starter jubileumsutgaven av Haugaland prog- og rockfestival opp på Høvleriet i Haugesund. I dag presenterer vi bandene som skal i ilden på åpningsdagen, og i morgen er det line-upen til lørdag som skal presenteres.

[dropcap]F[/dropcap]ørste band ut fredag er det Karmøy-baserte bandet Fengande Spetakkel, som på sin egen Facebookside beskriver seg som et «eksplosivt liveband», bestående av «4 guttebasser med sansen for riff, gitarsoloer, røff vokal, høyt volum og rock and roll».

Deretter er det Novocaine som står for tur, et band som har eksisietrt litt on-and-off siden 1999. De beveger seg litt inn på indierock-scenen, og spiller ifølge seg selv melodiøs, gitarbasert synthrock. Ute med debutskive tidligere i år og har oppnådd endel radiospilling.

Tredje band ut er Fatal Fusion .som vel for de fleste ikke trenger noen nærmere introduksjon. Bandet spiller tung, melodiøs og tøff symfonisk progressiv rock, er glitrende instrumentalister og innehar en god vokalist. Bandet gjorde en flott gig på Gamla forrige helg, og er mer enn klare til å spille for Haugesund. Dagen etter er de booket inn i Stavanger. Les mer om bandet her!

David Cross Band er et band jeg personlig ikke har noe spesielt forhold til, men etter det jeg har hørt på nett dreier det seg også her ganske hard og tøff progressiv rock med den elektriske fiolinen til David Cross som et litt uvant krydder i lydbildet. Absolutt spennende det jeg har hørt! Bandet har vært svært aktive på konsertfronten i år, med opptredener flere steder i Europa, i Brasil og i USA, blant annet. Cross selv er vel utenom bandet mest kjent for å ha spilt med King Crimson på 70-tallet, og er blant annet med på de tre albumene Larks’ Tongues in Aspic (1973), Starless and Bible Black (1974) og Red (1974). Han var også med live og med på tre livealbum med bandet.

Deretter følger Seven Impale fra Bergen som leker med både klassisk progrock og jazzrock i sitt lydbilde. De spilte i år på Night of the Prog i Loreley i Tyskland, og har to album bak seg.

Fredagskvelden avsluttes med Ring Van Möbius, et band jeg ser fram til å høre live. Bandet jobber med debutskiva, og fra det Prognytt har hørt av fra denne, så kan dette fort bli rosinen i pølsa denne kvelden. Vi snakker gjennomført klassisk prog med vintage instrumenter og lange, komplekse og besnærende låter.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.