17. april 2024
AnmeldelserNyheter

Vel blåst på Deichmanske

Last Updated on: 13th november 2017, 06:10 pm

Lørdag kveld bød de to bandene Infringement og Pymlico på en dobbeltkonsert i andre etasje i Deichmanske bibliotek på Schous plass, et sted som stadig oftere brukes til små intimkonserter. Og det ble raskt klart at det var en god idé å tilbringe lørdagskvelden her.

[dropcap]I[/dropcap]nfringement står bak en av årets sterkeste debutplater og denne kvelden skulle de da også, for første gang, spille hele debutalbumet, noe som betød livedebut for noen av låtene.

Men først ut var Pymlico, som har noen flere skiver bak seg enn det Infringement kan skryte av. Gode venner er gutta i disse to bandene, og som gitarist Stig André Clason sa i intervju med Prognytt fredag, så kom ideen om en felles konsert opp allerede tidligere i vår, da Pymlico-trommis Arild Brøter mikset debuten til Infringement.

Som sagt så gjort, og lørdag var det altså duket for konsert.

Pymlico i farta!

Pymlico spiller en usedvanlig fengende miks av instrumental rock, funk og prog – og med den skyhøye musikaliteten og evnen til å låtsnekre både fengende og intrikate melodier, så sto opptredenen denne gangen som en påle. Det er bare tredje gang jeg hører dem, men de har imponert hver eneste gang med solid og stødig spill og er sannsynligvis et av de mest solide livebandene Norge kan by på.

Materialet denne kvelden bestod hovedsaklig av låter fra skiva “Meeting Point” fra i fjor, og som er – hvis vi tar med EPen fra året før – bandets femte album. Men de bød også på andre smakebiter samt et nytt kutt.

Pymlico startet som et soloprosjekt fra Arild Brøter (bildet), men er nå blitt mer og mer et bandprosjekt med bidrag fra flere.

Bandet kunne avsløre at denne konserten blir deres siste på en stund, ettersom de er i full gang med å skrive nye låter og skal tilbringe mye tid i studio de neste månedene. Til neste høst er det meningen at det kommer en ny skive fra denne gjengen.

Vi venter spent!

Selv om Pymlico spilte først var det vel ved denne anledningen snakk om to likestilte band. Infringement har ikke spilt så ofte etter at den vel mottatte debutskiva kom ut, og var derfor meget spillesugne da de entret scenen, forsterket både med Arild Brøter fra Pymlico på ekstra perkusjon samt en korist.

Dessverre var lyden et lite problem denne gangen, og fordelen med å ha en korist er ikke veldig stor når man nesten ikke hører ham. Også lyden på bandets vokalist var til tider dårlig, så her gjorde lydteknikeren ikke en veldig god jobb. Det nytter ikke å skru opp på lyden når koristen er ferdig med de to første linjene…

Jeg er kresen på konsertlyd, det må jeg innrømme. Jeg har ingen utdanning i slikt, men har selv skrudd lyd både live og i studio (for endel år siden riktignok) og jeg hører derfor lett når det ikke er slik det skal være. Dessverre kan jeg ikke si at det bedret seg utover settet til Infringement heller, jeg synes vokallyden var for dårlig hele tiden. Jeg synes ikke vokalisten uansett gjorde en veldig god jobb heller, han sang bedre da de spilte på låven i Holmsbu i mai, men det kan også skyldes litt dårlig monitoring – jeg så at de ga flere beskjeder etter de første låtene.

Stig André Clason koser seg på scenen.

Lyden ellers, på resten av bandet var absolutt godkjent, og det er fortsatt en glede å se folk som koser seg på scenen, spesielt gjelder dette gitarist Stig André Clason – som gliser som han skulle ha vunnet i lotto – og når han i tillegg spiller så melodiøst som han gjør, så kom det glis blant publikum også.

Infringement er noen hakk røffere i stilen enn Pymlico – for å si det forsiktig – og med en ny fast keyboardist på laget svingte det skikkelig av denne gjengen, som til tross for liten sceneerfaring som band framførte alle låtene fra skiva med innlevelse, trøkk og soliditet. Og siden låtmaterialet er såpass bra som det er, så fikk bandet en god mottakelse fra publikum.

Selv om også Infringement har startet med å jobbe med nye låter til album nummer to, så bød de ikke på nytt materiale denne kvelden, men avsluttet med å spille en coverlåt som i alle fall deler av publikum raskt kjente igjen.

Selv er jeg ingen stor fan av Pendragons album “Pure”, men låta “The Freak Show” låt, såvidt jeg kan bedømme, til absolutt godkjent i Infringements versjon!

Alle fotos: ©2017 Foto: Alexander Vestrum. Krediteres ved all bruk. Ved spørsmål eller ønske om bruk, kontakt vestrum@gmail.com. If you have questions or want to use the picture, please contact vestrum@gmail.com. Gjengitt med tillatelse.

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.