17. april 2024
Anmeldelser

Ring Van Möbius: When the Sea and the Universe Were At One (2017)

Last Updated on: 17th november 2017, 05:43 pm

Det hører til sjeldenhetene at Prognytt velger å anmelde en singel, men i dette tilfellet gjør vi et unntak. Vi har rett og slett ikke tid til å vente til albumet til Ring Van Möbius kommer!

[dropcap]U[/dropcap]nder festivalen Haugalandet prog- og rock for knappe to uker siden valgte bandet å slippe sin debutsingel, og for et par dager siden la de også ut en video til låta.

Og for en låt! Vi som var til stede på Høvleriet fikk den servert i hele sin prakt, sammen med et knippe andre imponerende gode låter i et sceneshow som var så autentisk 70-talls som det er mulig å få det i 2017!

Også i studio er trioen tro til det autentiske, til og med den noe tørre trommelyden er autentisk 70-talls og fungerer utmerket til det lydbildet bandet bygger opp.

Keyboardpassasjene er intrikate og fengende på samme tid, med en dæsj av klassiske undertoner.

Vi er så til de grader tilbake til 70-tallet, og jeg digger det vilt!

Noen kan kanskje mene at de smører litt for tjukt på med 70-talls progklisjeer, og til en viss grad kan jeg forsåvidt forstå det, men samtidig har jeg et inntrykk av at alt gjøres med et glimt i øyet og en kjærlighet til nettopp disse klisjeene.

Og når man da legger til den nødvendige dosen med originalitet og egenart i miksen, så blir dette rett og slett en meget velsmakende suppe!

Trioformatet med en overveldende bruk av ekte retro keyboards  og en bassist som gjør mye mer enn å bare legge til standard basslinjer samt en trommis som groover noe vanvittig, passer perfekt for den musikken dette bandet kommer opp med.

På scenen på Høvleriet hadde de forsåvidt med en saksofonist som gjestemusiker, men det fungerte som litt krydder oppå låter som strengt tatt ville stått like bra uten.

Og selve melodien da, den står også som en påle – en av de bedre jeg har hørt på lenge.

Og når jeg deretter tenker på de andre sangene de framførte på sitt energiske og engasjerende vis for to uker siden, så kan jeg ikke gjøre annet enn å glede meg til fortsettelsen – når gutta er klare med et album!

Facebook Comments
  • Cover
  • Produksjon
  • Låtkvalitet
  • Tekster
  • Orginalitet
  • Arrangement
5

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.