6. desember 2023
Nyheter

Årets kåringer er i gang!

Last Updated on: 1st januar 2018, 11:36 pm

Ethvert musikkmagasin/fanzine/blogg må selvsagt ha en oppsummering av årets største begivenheter innen vårt hovedfelt. Selvsagt skal også Prognytt ha dette. Vi vil gjerne ha med våre lesere på kåringen, så fra nå av er det fritt fram til å komme med din vurdering! Vi har dog tatt oss den frihet å plukke ut noen forslag.

[dropcap]D[/dropcap]et er vel kanskje opplagt at de kandidatene vi lister opp under også tilhører våre egne favoritter, og mye må skje for at ikke Prognytts utkårede vinnere befinner seg blant de navnene vi lister opp. Spesielt har det vært vanskelig å sortere kandidater til årets norske plater, men siden vi har to kategorier som er kun for norsk prog, så har vi i det minste litt spillerom…

I tillegg ønsker vi altså å høre hva våre lesere synes!

For å hindre manipuleringer av avstemningen vil den foregå på “gamlemåten” – i dette tilfelle betyr det at vi vil at du skal sende oss en epost med dine kandidater – og om du ikke finner dine valg blant våre utvalgte, så er du mer enn velkommen til å komme med dine egne forslag.

Send inn din liste til post@prognytt.no innen 31. desember klokken 23.59! Blant de som sender inn sine lister vil vi også trekke ut en vinner som mottar en nyttårsgave…

Vi godtar kun én epost fra hver epostadresse, og sender du flere er det kun den første som er med i avstemningen.

Prognytt ønsker også å dele ut vår hederspris til en person/personer som har gjort mye for progrock i Norge. Den kan gå til en eller flere personer, foreninger, arrangører eller hvem det måtte være. Vi tar gjerne imot forslag til egnede kandidater med noen linjers begrunnelser!

Posten “Årets konsert” har vi også holdt åpen. Her vil vi gjerne at du skriver noen ord om dine beste konsert/festivalopplevelser i året som gikk. Vi har tross alt ikke vært på alle konserter i år, så her føles det ikke riktig å legge ut noen liste, så kom med din egen!

I tillegg ønsker vi kandidater til årets norske album, årets norske debut og årets utenlandske album.

Våre forslag finner du under!

Årets norske debut – Prognytts kandidater

Infringement: Transition (Infringement Music)

Himmelegeme: Myth of Earth (Karisma)

Pixie Ninja: Ultrasound (Apollon Prog)

Weserbergland: Serh Cosmisch Ganz Progisch (Apollon)

Trojka: I Speilvendthet (Tik Records/Apollon)

 

Årets norske album – Prognytts kandidater

Tusmørke: Hinsides (Svart Records)

Wobbler : From Silence To Somewhere (Karisma)

White Willow: Future Hopes (Laser’s Edge)

Gentle Knife: Clock Unwound (Bajkal)

Suburban Savages: Kore Wa! (Apollon)

 

Årets utenlandske album – Prognytts kandidater

Big Big Train: Grimspound (English Electric Recordings/Plane Groovy)

Mostly Autumn: Sight Of Day (Mostly Autumn Records)

Steven Wilson: To The Bone (Caroline)

Bent Knee: Land Animal (Inside Out Music)

Threshold: Legend of the Shires (Nuclear Blast)

 

Har vi utelatt noen du vil ha med? Send inn din egen liste!

Husk også at vi ønsker ditt innspill til Årets konsert og Prognytts hederspris!

 

 

 

 

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.