17. april 2024
Pressemeldinger

Ulver følger sporet videre med ny EP

Nøyaktig 8 måneder etter at Ulver slapp albumet The Assassination of Julius Caesar, som høstet strålende kritikk av et samlet pressekorps både i Norge og utenfor, slipper de nå en ny EP fredag 8. desember. Navnet på Ulvers nye herlighet er Sic Transit Gloria Mundi EP og følger i fotsporene etter ulveflokkens første pop-album.

[dropcap]- D[/dropcap]isse låtene lå igjen på tegnebrettet etter at The Assassination of Julius Caesar ble ferdigstilt. Men vi klarte ikke å la dem være i fred, og vi begynte å jobbe videre med dem i sommer, forklarer vokalist og kjernedrivkraft Kristoffer Rygg. I tillegg har Ulver på denne EP-en laget en cover-versjon av Frankie Goes to Hollywood sin “The Power Of Love” – akkurat i tide til jul, si.

– “The Power of Love” er en barndomsfavoritt, som vi faktisk begynte å jobbe med for 12–13 år siden. Det var da vi først begynte å tenke på å lage “pop”-musikk, en eller annen gang i framtiden, fortsetter han.

Sic Transit Gloria Mundi EP-en ble ferdigstilt i Ulvers nye studio i gamlebyen i Oslo i september i år, og sendt til Martin “Youth” Glover (kjent fra band som Killing Joke og The Fireman, med Paul McCartney, og som produsent bak The Verves “Bitter Sweet Symphony” og flere andre store navn) for å sikre samme majestetiske lydkvalitet som på Caesar-albumet.

Bandet har også fått produsert to livevideoer til de første låtene på den nye EP-en.

– Musikkvideoene er basert på opptak fra konsertene våre i Labirinto della Masone i Parma, Italia, verdens største labyrint. Et fantastisk sted, det var magisk å spille der. Videoene er laget av David Hall og Vivek Venkatesh, som har gjort en flott jobb. Vi må også nevne Birk Nygaard fra BN Visuals, han står bak det spektakulære lasershowet på konsertene, som videoene gir et bilde av. Han er et unikum, avslutter Kristoffer Rygg.

Foreløpig slippes Sic Transit Gloria Mundi EP digitalt, men Ulver hinter om at det kanskje vil bli mulig å kjøpe fysisk EP i fremtiden …

Dette er en ren pressemelding som ikke er redaksjonelt behandlet av Prognytts redaksjon.

Videoer fra EPen kan du se her:

Echo Chamber (Room of Tears):

Bring Out Your Dead:

Facebook Comments

Redaksjonen

Jobber til daglig som journalist. Mangeårig progelsker. Båtgal og tar gjerne egen båt til progkonserter og festivaler (hvis mulig!). Amatørtrommis. Har en bred musikksmak, men med rock og progrock som favorittmusikk. Liker mange forskjellige band, som Gentle Giant, Genesis, Saga, The Windmill, Magic Pie og White Willow – for å nevne noen få.